Hz. İbrahim A.S (Halilullah) ın Dört oğlu

Maxtouch | 12:54 | 0 yorum



  Büyüklerimiz bir zaman demişlerdi  ki ırklar İbrahim A.S dört oğlundan meydana gelmiştir.  Halbuki araştırmalarımda anneleri farklıda olsa  Hz. İshak ve Hz. İsmail A.S olmak üzere iki oğlu olduğu yazılıyordu. Ne yazık ki artık Kuranı-Kerimin meal ve tefsirlerine israiliyat karıştığına ve Tevratın bozulmuş cümlelerine uydurulmaya çalışıldığını üzülerek görüyorum. . Bu arada büyüklerimiz der ki: İbrahim A.S ın üvey babası yoktur. Bu Annesinin ikinci evlilik yapmadığına işaret değil mi? Peki ayetlerde baba geçen Hazer kimdir?
Hud suresi 71. Ayette Yüce Allah :
71- İbrahim'in karısı ayakta duruyordu bunun üzerine yüzü güldü. Ona İshak'ı ve İshak'ın arkasından da Ya'kub'u müjdeledik.
buyurmaktadır. Günümüz meal ve tefsirlerinde bu Ayet-i Kerimeler
" Melekler Hz. İbrahim (a.s) yerine Hz. Sare'ye verdiler bir oğlan çocuğu müjdesini; çünkü Hz. İbrahim'in (a.s) eşi Hacer'den olma bir oğlu vardı: Hz. İsmail. Fakat Sare'nin oğlu yoktu. Hüznünü dağıtmak için ona oğlu Hz. İshak'ı müjdelediler. Hz. İshak'ı ve Hz. İshakın oğlu Hz. Yakub'u. Her ikiside Allah'ın büyük peygamberlerinden olacaklardı."
şeklinde yani Hz. Yakubu Hz. İshak ın oğlu olarak göstermekteydiler. Halbuki Ayet açıktı Hz. Sareye bu müjde verilmişti. Önce İshak A.S sonrada Yakup A.S olacaktı. (Hz. İbrahim A.S Kürttü, fakat Lain nemrutta kürttü, VE nesiler İbrahim A.S dört oğlundan meydana geldi.Yok edilen kavimleri ve kurtulanları inceleyiniz.) Lut A.S da kurtulanlardan dı fakat eşi kurtulamadı... Araplar ve yahudiler ayrı birer evlattan türedi fakat babaları İbrahim A.S ın kürt olmasına rağmen kendileri kürt değildir. Türkler de diğer bir oğuldan türemiş olabilir.. Şayet Lut A.S iBRAHİM A.S oğluysa.. hem  faciada ölen eski eşinden olma çocuklarından hemde muhtemel yeni eşinden olası çocuklarından  iki ayrı nesil daha yetişmiştir...  Bu şu demektir dünya genetik ilminde hiç birşey bilmiyor.. Sonuçta Hz. İbrahim A.S Milletinizdeniz sözü diğer ırk yada nesiller içinde azda olsa aralanıyor..)
Bu iki büyük peygambere Hz. İsmaili de eklersek Hz. İbrahimin üç oğlu olması gerekmezmiydi. Peki  Kuran-ı Kerim bilgisine sahip büyüklerimiz neden dört oğlu olduğunu söylemişlerdi. Halbuki bugüne kadar tüm islam alimleri iki oğuldan bahstmişlerdi. Kanımca Kuran-ı Kerimi bilmedikleri bir konu hakkında tevrattaki uyduruk cümlelerden yararlanarak meal ve tefsir etmişlerdi. Şimdi Ulemalarımız  ne der acaba? Biz Türkiyede gerçek müslüman %1 derken boş yere söylemiyoruz..
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger