TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, milletvekili emekli aylıklarıyla ilgili düzenleme, Gül’ün geri gönderme gerekçesi dikkate alınarak yeniden düzenlenmiş. Buna göre, Yasada milletvekili emekli aylıklarıyla ilgili olarak daha önce yüzde 60 olan oran, yüzde 45′e düşürülmüştü.
Konuyla ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek bakın neler söylemişti. “ Milletvekili maaşlarıyla, asgari ücreti mukayese etmek yanlıştır. Bu konuda en rahat olan kişi benim. Milletvekili bir yere kendi arabasıyla gider. Deposunu kendisini doldurur. Çoğu zaman şoförü yoktur, kendi kullanır.  Milletvekilinin aldıkları maaşların önemli bir kısmı uçak, yol, araba parasına gider. Bunları söylerken utanıyorum. Kaymakamların, belediye başkanlarının, müsteşarların, genel müdürün, büyükelçilerin temsil ödeneği var. Milletvekilinin bir temsil durumu söz konusu olduğunda kendi maaşından öder. Yaptığı görev sebebiyle ilişki ağı genişlediği için bir kısım sosyal harcamaları var. Buna karşılık da bu yetmiyor.”
Yani  TBMM Başkanı Cemil Çiçek diyor ki aldığımız maaş bize yetmiyor, paraya ihtiyacımız var. O zaman Hükümete ve TBMM Başkanı Cemil Çiçeke sormak istiyoruz? Türkiyede yaşayan dar gelirli olan işçi memur ve  emeklininde aldığı maaşlar onlara yetiyor mu?, onlarında paraya ihtiyacı yok mu? Onlara % 2-3 lük gülünç zamlar yaparken kendinize %45 gibi bir  oranda zam yapmanız  adil mi?
Bu ülkede size gelene kadar asıl dar gelirlinin paraya ihtiyacı var ve verdiğiniz gülünç maaşlar asıl onlara yetmiyor sayın milletvekilleri..