Alzheimer Hastalığını tedavi eden Çin yosun çorbası

Maxtouch | 11:21 | 0 yorum

Günümüzde bir çok hastalıklarda kullanılan İLAÇ lar kullanım alanını kapsayan organ yada dokuya yönelik fayda sağlamakla beraber diğer bir çok organın zarar görmesine neden olmakta vücudun dengesini bozmakta ve organları yıpratmaktadır.
Bilim bu sebeple doğal ilaçları kullanmaya yönelmeli bu alanda çalışmalar hızlandırılmalıdır. Hz. Peygamber S.A.V Efendimiz bir hadisi şeriflerinde “Her hastalığın çaresi vardır ölümden başka” buyurmuşlardır.
KANSERİN İLACINININ HAMMADDESİNİ yazmıştık. (São Tomé ve Príncipe ya da resmî adıyla São Tomé ve Príncipe Demokratik Cumhuriyeti (República Democrática de São Tomé e Príncipe) de özellikle Principe (Princic) de yetişen kakao ağacının meyvalarının kurutulmamış ham halinin sütü..Şimdi Alzheimer Hastalığının önlenmesi ve tedavi sürecinde yapılması gerekenlere değineceğiz:
Alzheimer, yaş ilerledikçe unutkanlıkla ortaya çıkan, hafıza, konuşma gibi durumlarda sorunlar yaşanan, günlük yaşamın gerektirdiklerini uygulayamama gibi problemlere yol açan bir hastalıktır. Geri dönüşümü olmayan ve ilerleyen bir hastalık olan alzheimer, halk arasında bunama olarak bilinir. Beynin fonksiyonlarında bozukluk vardır. Hastanın düşünmesinde sorun ortaya çıkar.
Nedenleri
Alzheimer Hastalığı için beyinde asetil kolin azalması bir neden olarak bilinmektedir. Yapılan çalışmalar  AH hastalarının beyinlerinin dış yüzeyinde nedeni bilinmeyen anormal protein birikimi olduğunu ve buna bağlı olduğu düşünülen hücre kaybı ve hücreler arası bağlantıların kaybolduğu görülmüştür (Giacobini, 2000). (Alzheimer Hastalığında Beyin süngerimsi bir hal alır)
Ailede bu hastalığa yakalanmış bir birey olması bir risk faktörü olarak görülmekle ve bu yüzden genetik bir hastalık olduğu bilinmektedir.
YOL BULAMAMA
Eğer unutkanlığı olan bir yaşlı iyi bildiği yolları bulamıyorsa, daha önceden dolaştığı yerlere artık gidemiyorsa, evin yolunu bulamayıp kayboluyorsa ya da evin yolunu aramaktan dolayı eve geç geliyorsa, evin içinde odaları karıştırıyorsa, bunlar Alzheimer hastalığı ile ilişkili bulgular olabilir.
TEDAVİSİ
Chinese Seaweed Soup
Read more at Celtnet: http://www.celtnet.org.uk/recipes/miscellaneous/fetch-recipe.php?rid=misc-chinese-seaweed-soup
Copyright © celtnet
ÇİN dünyada en az Alzheimer Hastalığı görülen ülkedir. Bunun sebebi kuşkusuz beslenme alışkanlıkları ile ilgilidir. Her ne kadar Alzheimer Hastalığı KALITSAL olsada ÇİN  beslenmesiyle hastalığı kendileri farkında olmadan geciktirmiş dengelemiş tadavi etmiştir.
0910141801
Hemen hemen herşeyi yiyen ÇİN lilerin tükettiği hangi besin türleri Alzheimer Hastalığına yakalanma riskini azaltmakta yada hastalığın ilerleme sürecini yavaşlatmaktadır. Bitki böcek sebze baharat akla gelen herşeyi değerlendirme adına yiyen ÇİN lilerin Alzheimer Hastalığını önleyen besinini bulmak samanlıkta iğne aramak gibi zordur. Fakat ÇİN lilerin tükettikleri bir ürün vardır ki :
Bu besin Çin de çorbası da yapılıp yenilen “DENİZ YOSUNU” dur.
Evet ÇİN liler deniz yosunu tüketirler ve yemeklerinde özellikle DENİZ YOSUNU ÇORBASI nı yaparlar. Balıkların yumurtlama döneminde binlerce balık yumurtası deniz yosunlarına yapışarak gelişiminin bir evresini deniz yosunları üzerinde tamamlarlar. Çinller yosun çorbasını yaparlarken balıkların yumurtlama dönemini dikkate alıyorlar mı? Alzheimer HastalığınI BÜYÜK ÖLÇÜDE YOSUNLARIN ÜZERİNDE Kİ BALIK YUMURTALARIMI tedavi ediyor YÜCE ALLAH bilir. Fakat  Büyüklerim balık yumurtasının faydalı olduğunu buyurdular.
Bilinen şu ki deniz yosunu çorbası ÇİNLİLERİN Alzheimer Hastalığına ÇOK AZ yakalanmalarının en önemli  sebebidir.
Bununla birlikte Çin de(China) çorbası yapılan deniz yosununun Alzheimer Hastalığına alan tedavi gücü fak edilip  ilaç piyasaya sürülene kadar geçecek süreçte hastalığın ilerlemesini yavaşlatmakta mümkün. Öncelikle işlevini kaybetmeye başlamış BEYİN nin çalıştırılması gerekiyor. Kitap okumak etkinliklere katılmak ve beyni düşünmeye zorlamak gibi. Hasta zamanla bunu kendisi yapamayacağı için çevresinden yardım şart. SUDOKU GAME oyunu bunun için bulunmaz zeka oyunu..
ALLAH ın insanoğluna lütfu bitmez. Kara üzüm özellikle iri ve uzun olan cins kara üzüm beyin ve akıl için bulunmaz ilaçtır. Kurutulmuş kara üzümün akıla etkisi heniz keşfedilmedi ayrıca kara üzüm çekirdeklerinin tozunun kalp damar hastalıklarında damarları açıcı özelliği henüz keşfedilmedi.
Ortalama 7 yılda öldüren Alzheimer yada delilik etkisi yapan ve sebepsiz intihara sürükleyen kimyasal ilaç yada zehirlemelere karşı hastalığın seyri  düzenli uyku, iyi beslenme kitap okuma sudoku vb beyni çalıştıran oyunlar ve diğer etkinliklerle yavaşlatılabilmektedir. Ama siz ne yapın edin ÇİN lilerden bu çorbada kullandıkları yosun türünü kanımca balıkların yumurtlama döneminde yosunların üzerlerine yapışma zamanında temin edip uygulayın ve hayatınızı tedavi yada tedbir adına sağlama alın derim. YÜCE ALLAH bütün hastalara RESULULLAH HÜRMETİNE şifaa versin. Amin.
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger