CANCER and Karayemiş tree: Kanser ve Karayemiş ağacı

Maxtouch | 15:35 | 0 yorum

Karayemiş (Prunus laurocerasus L.)

Bilimsel sınıflandırma
Alem: Plantae (Bitkiler)
Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular)
Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler)
Takım: Rosales
Familya: Rosaceae (Gülgiller)
Alt familya: Prunoideae
Cins: Prunus
Tür: P. laurocerasus
Binominal adı: Prunus laurocerasus L.
Bitkiye ülkemizde değişik yöresel adlar verilir. Bunlar arasında en yaygın olarak kullanılan “Taflan”dır. Laurocerasus officinalis’e “taflan” dışında, özellikle Ordu’nun doğusunda “gürcü kirazı”, “karayemiş”, “laz kirazı”, “laz üzümü”, “laz yemişi”, Giresun’da “tanal”, Artvin’de “tçkoo” gibi yöresel adlar verilir.



Trakyada Köy Yemişi olarakta adlandırılan karadeniz menşeili Karayemiş ağacının BEYAZ ÇİÇEKLERİ ilkbahar HAZİRAN ayında   açar bu ÇİÇEKLER kaynatılarak içilirse ileri derece olmayan KANSER -CANCER- HASTALIĞININ gelişmesini önlemektedir. Yaprakları zehirlidir. Bu nedenle kendinizin denememesini tavsiye ederiz. Gelişimini tamamlamış ve sararmış yapraklar ağanın alt kısımlarından toplanarak demlediğiniz çayın içine bir iki dal katabilirsiniz demek ki zehiri sararma başlayınca bitiyor bu da bir çok hastalığa iyi gelmektedir fakat Kanserin yayılmasını önlemede kullanılan çiçeklerin BİLİM ADAMLARI kontrolünde kullanılması önemle tavsiye edilir. Amacımız BİLİM ADAMLARINA bu yolu açmaktır..
taflan
Karayemiş ağacının çiçekleri  São Tomé ve Príncipe Demokratik Cumhuriyetinde özellikle Principe adasındaki yani PRİNCİCE de yetişen ve farmasyona tabi tutulmayan CACAO kakao nun sütünün KANSERİ tamamen iyileştirme etkisini göstermemekte karayemiş çiçekleri  ileri derde olmayan kanser vakalarında kanserin yayılmasını durdurmaktadır.. YÜCE ALLAH niyetimizi tamamlasın Tüm insanlara sağlık ve huzur versin. Sağlıcakla kalın..
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger