Home » , , , , , , , , » Nuh A.S ın gemisi Cudi Dağındadır

Nuh A.S ın gemisi Cudi Dağındadır

Maxtouch | 15:15 | 0 yorum


Büyüklerim buyurdu ki:  NUH A.S Türkiye sınırları içinde İSKENDERUN da yaşadı. Büyük Tufanda  burada başladı. NUH A.S  Kutsal AHİD sandığını gemiye buradan yükledi. NUH.AS. yaptığı gemi çok uzundu. Bu sebeple Nuh un gemisinin AĞRI DAĞIN da olduğunu iddia edenler yanılmakta yada yanıltmaktadırlar. Ağrı dağı büyük ve uzun bir geminin duramayacağı kadar dik ve sarp bir dağdır. Oyca CUDİ dağı böyle devasa bir geminin üzerinde durabilmesi için müsaittir.
Cudi DağıGüneydoğu Anadolu‘da, Şırnak ve Silopi ilçe merkezleri arasında yer alan 2.114 m’lik yüksekliğe sahip dağdır. Kur’an’da geminin Cudi dağına oturduğu söylenmektedir.  Büyük Tufanda yükselen sular dünyanın en yüksek dağının o zaman ki uzunluk birimine göre 70 halbi daha fazla yükselmiştir. Büyüklerimiz  büyük tufanın gökyüzünden yağan sağanak yağmurlarla birlikte yeraltından fışkıran suların sebep verdiğini söylerler.  Hud Sûresi’nde “Ey yeryüzü! Yut suyunu. Ey gök! Tut suyunu” denildi. Su çekildi, iş bitirildi. Gemi de Cûdî’ye oturdu ve “Zalimler topluluğu Allah’ın rahmetinden uzak olsun!” denildi. şeklinde anlatılır.
Rivayetlere göre gemide olan 500 kadar insan ve toplanan hayvan çiftlerinden başka kurtulanda olmamıştır. Tufan süresince bu kadar insan nasıl beslenmiştir. Azlığı nedeniyle tek çeşit besinin yemek yapılıp yenilmesi mümkün olmadığına göre gemide olan bütün besinler toplanarak bugün AŞURE dediğimiz bir çok besinin karışımı ile elde edilen yemek ile beslenmeleri sağlanmıştır. Nuh Tufanının MUHARREM ayında meydana gelmesi ve gemide yapılan AŞURE sebebiyle  her Muharrem ayı başladığında AŞURE  yapıp dağıtılması, o günün anısına gelenekleşmiş ve günümüze kadar devam ede gelmiştir.
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger