Çanakkale savaşları..Ya Bozkır..ya ölüm…

Maxtouch | 11:58 | 0 yorum

Çanakkale savaşları niçin yapılmıştı,  İngiltere ve Fransa eşi benzeri görülmemiş devasa toplara sahip savaş gemileri ve toplama 750.000 askeriyle neden Çanakkaleye gelmişlerdi. İngiliz sömürgelerinden toplanan Avustralyalılar, Yeni Zelandalılar, Gurkhalar, Sihler ve Maoriler.. Fransızların safları arasında Cezayir, Zühaf, Gumers, Senegal askerleri..





Tarih kitaplarına bakarsanız şu açıklamayı okursunuz        ” Çanakkale boğazını zorlayarak İstanbul‘u işgal etmek, Rusya’ya yardım sağlamak ve 1.Dünya savaşını  kısa yoldan bitirmek .. Bu sığ açıklama ile 253.000 vatan evladının Çanakkalede sevdiklerini ve gençliğini ve umutlarını vede hayatlarını heba ederek genç yaşta niçin kara toprağa düştüklerini açıklayamazsınız.
İngiliz yazar Ellis Ashmead Bartlett in ÇANAKKALE gerçeği kitabında yazdığı gibi bu savaş MÜTTEFİKLERİN  Osmanlı Türklerine karşı yapacağı son Haçlı Seferi içindir. Son Haçlı Seferi’nden beri ilk defadır ki batılılar, yine doğuya yönelmiş bulunuyor. Hristiyanlık alemi, Fatih Sultan Mehmed’in 29 Mayıs 1453′deki uğursuz tarihte Bizans İmparatorluğu’na indirmiş olduğu şiddetli darbenin intikamını almak üzere, birlikte harekete geçmiştir. Halbuki bu sonuncu ve en büyük Haçlı Seferi, bir vakitler Viyana kapılarından Kudüs’e kadar uzanmış olan eski Osmanlı İmparatorluğu’nun her bir köşesinde, kemikleri dağılıp kalmış olan Ortaçağ şövalyelerinin intikamını alacaktır. Dünyanın her bir köşesinden Gelibolu Yarımadası’yla İstanbul’a Haçlı kuvvetlerini taşımak üzere buraya toplanmış olan nakliye gemilerine ne diyelim?
Mustafa Kemal’in ÇANAKKALE savaşlarında askerlerine verdiği şu emri herşeyi açıklar: “Benimle beraber burada muharebe eden bütün askerler kesin olarak bilmelidir ki, bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlenmeden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar yoksun kalmasına neden olacağı hepinize hatırlatırım.” ATATÜRK ingiliz ve fransızların toplama askerleri ile birlikte neden ÇANAKKALEYE geldiklerini çok iyi biliyordu. Bu bir MİLLETİN var yada yok olma savaşıydı..Cephede uykuyu düşünmek bütün bir milletin ebedi yok olması anlamını taşıyordu..
Gerçekten ÇANAKKALE savaşlarında İNGİLİZLERİN  yeni haçlı seferiydi amaçları  750.000 toplama HAÇLI ordusunu  geliboludan geçirerek İstanbul önlerine getirmek daha sonrada bütün ANADOLU yu işgal etmekti.. Osmanlı ordusu bu savaşta yenilseydi  geri kalan askerlerimiz ya öldürülecek yada esir alınacak ve ordu tamamen tasfiye edilecekti..Yüzbinlerce İNGİLİZ, FRANSIZ ve toplama  asker ANADOLUYU işgal edecekti. 750.000 kişilik bu kuvvetlere yunanlılar ihtimal bulgarlar doğuda da yıkılmamış çarlık rusyasıda işgale destek verecekti.. Çoğu kuvvetlerimiz ÇANAKKALEYE gönderildiği içinde vatanı savunacak başka birliğimizde kalmayacaktı. Çünkü diğer cephelerde de savaş devam etmekte askerlerimiz bitkin ve perişan çarpışmaktaydı.. Bu kuvvetlere anadoludan yeni takviyeler yapmakta mümkün değildi çünkü buna zamanda kalmayacaktı.
İşin vahmiyeti şu ki  KURTULUŞ savaşıda asla yapılamayacaktı ATATÜRK ve diğer komutanların MALTAYA gönderildiği, askerlerin çoğunun teslim alındığı yada öldürüldüğü bir ortamda KURTULUŞ savaşını yapacak komutan bulmak bir yana savaşacak asker bulmak bile koca bir hayaldi.. Çünkü ATATÜRK ve Fevzi paşadan Karabekir paşaya kadar herkes ÇANAKKALEDEYDİ ihtimal ki mağlubiyet karşısında bütün komutanlar MALTAYA sürgüne gönderileceklerdi.. İşin gerçeği ÇANAKKALE savaşını kazanmamıza rağmen BALKAN SAVAŞLARINDA 15 milyon asker ve sivil olmak üzere çanakkalede de kahraman bir çok kahraman vatan evlatlarından  değerli bir çok komutana kadar eğitimli nufusun yarısı kaybetmiş hemen hemen her bir aileden bir ŞEHİT vermiştik.. Geriye kadınlar ve çocuklar kalmıştı.. KURTULUŞ SAVAŞI bu anlamda ANKA KUŞUNUN-Osmanlının- KÜLLERİNDEN yeniden DOĞMAK tı..
Bu durum  13 Kasım 1918′de Osmanlı’nın başkenti İstanbul‘u işgal dönemine İNGİLİZLERİN bir kaç gemi ve bir kaç bölük asker ile 1 dünya savaşından yorgun ve ekonomisi çökmüş durumda İSTANBUL önlerine demir atmalarına  benzemeyecekti.. İşler istenildiği gibi gitseydi İngilizlerin TÜRKLERİ geldikleri yere geri göndermek planı gerçekleşecek yani TÜRKLER anadoluya ilk girdikleri yer olan MALAZGİRT önlerine sürülecek, Türklere ANKARA-MALAZGİRT arasında küçük bir bölge verilerek esir hayatı yaşatılacaktı..

Mondros ateşkes anlaşması sonrası İngilizler İstanbulu işgal etmesine etmişlerdi ama ÇANAKKALE ve 1. Dünya savaşı onlara çok pahalıya mal olmuştu savaşacak askeri toplama sorunu bir yana yeni bir harekatı finanse edecek ekonomik güçleri kalmamıştı. Bu sebeple Yunanistana destek olmaya karar verdiler. Yunanlılar 30 AĞUSTOS ta bozguna uğrayınca İngilizler için tek bir çare kalmıştı MÜZAKERE masasına oturmak savaşamayacaklarına göre başka şanslarıda yoktu. Anlaşma yoluna gitmeyi gelecek politikalarına uygun gördüler ve hesaplaşmayı başka zamana bıraktılar..
Ama ne Tarih kitaplarında nede tarihçilerin  yazdıklarında bu gerçekliği dillendiren gerçek bir AYDIN göremezsiniz çünkü bu gerçekleri anlatmak işlerine gelmez..
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger