Kredi Yurtlar Kurumu ve BAŞBAKANIN eşitlik anlayışı..

Maxtouch | 10:43 | 0 yorum
Aysu KAYACI bir vakit şöyle söylemişti: “Benim oyumla Çobanın oyu bir mi?”  Tabiki bir değildi Çobanlar yerine sanatçılar köşke yemeğe çağrıldı…

Başbakan Recep Recep Tayyip Erdoğan, Mayıs ayında Darüşşafaka Cemiyeti Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkesin devlet karşısında eşit olduğunu, 29 Ocak 2010 tarihinde ki ulusa sesleniş konuşmasında da “Bu ülkede hukuk karşısında herkes eşittir, kimse hukukun üzerinde değildir, kimse kanunlarca çizilmiş sınırlardan muaf değildir.”
demişti.




Bunun böyle olmadığını herkes biliyor sadece işine gelmeyen siyasiler ve BAŞBAKAN bilmiyor, aslında bilmek istemiyor.  Soruyoruz  nerede bu eşitlik acaba?
Toplu sözleşmeler sonrası Bugün gaztesinde çıkan habere göre TCDD çalışanlarına yılda iki kez ücretsiz tatil hakkı sağlanmıştı. Tabiki binlerce lira harcayıp tatil yapma imkanı bulamayacak memurlar için güzel gelişme ama sorun bu değil. Hoş bu imkanın sadece TCDD ye verilmiş olmasıda bir adaletsizlik ama haber doğrumu bilemiyoruz. Kamu kurumlarının bir çoğunun misaafirhane ve tatil beldelerinde dinlenme tesisleri var. Hatta eski Emlak bankasında olduğu gibi çalışanlarıda tesislere ortak. Fakat gel görki çalışan memurlar bu tesislerden faydalanamıyor. Çünkü bu tesislereden faydalanma sırasında ADALET gözetilmiyor. Milletvekilleri, Bakanlığa bağlı birimler, müsteşarlar, Yönetim Kurulları üyeleri, Genel Müdür ve yardımcıları daire başkanaları ve bunların EŞ DOST VE AKRABALARI derken misafirhane ve tatil beldelerindeki tesisiler bir anda doluyor. Sıradan memura sıra asla gelmiyor. Bir memurun kendi olanaklarıyla tatil beldelerindeki otel yada pansiyonlarda ailesiyle tatilini geçirmesi maddi olarak  imkansız. Oysa paraya para demeyen ve memura göre çok  kazanan siyasi bürokrat üst düzey yönetici ve yakınları rahatlıkla kendi imkalarıyla tatil yapma olanakları varken günlük 5-10 tl ye kamu tesislerde kalmaları ve diğer hak sahibi çalışanlara imkan vermemeleri ne kadar eşitlikle bağdaşır. 

Aileleriyle yılın yorgunluğunu atsınlar ve bir araya gelerek  kaynaşsınlar diye açılmış kamu tesislerine dadanan açgözlü bu sözde yüksek sınıf  normal otellere gitmiş olsalar geceliğine 200 tl bazı yerlerde de 500 tl para ödeyecekler halbuki kurumuna göre 5 TL den 30 Tl ye kadar ücret ödüyorlar. Belkide çoğu para bile ödemiyor. Memur ailesiyle birlikte tatil yapabilmek için başvuru dilekçesini yazıyor bekle ki sıra gelsin mümkün değil çünkü ayrıcalıklı beleşçi takımı tesisleri eş dost ve akrabalarıyla doldurmuş.  Paranız olsada ne gerek var değilmi gecelik 200 tl vermeye 5 tl vermek varken. Sizin gibi seçkinler orada tatil yaparken sıradan memur manzarayı bozuyor midenizi bulandırıyor ve aynı yerde onlarla tatil yapmak ve onları görmek istemiyorsunuz. Kolayı var Kredi ve Yurtlar Kurumu gibi konaklama talimatına birilerine ayrıcalıklar veren birilerinede sınırlar koyan talimatlar yayınlar işi çözersiniz. Olmadı Asil liste yedek liste oluşturur asil listeleri seçkinleri yedeklerede garibanları doldurur çalışanınıza bakın size yer kalmadı dersiniz.
Özetle Kurum üst yöneticileri kamu kurumlarının misafirhane ve tatil tesislerini hak etmeyenlere faydalandırmak için adalet ve hukuku hiçe sayarak konaklama talimatlarında değişikliğe giderken,  Seçkinlere ucuz tatil imkanı sunmak içinde gerçek hak sahibini safdışı etme oyununa gidiyor ve bunun için asil ve yedek liste hazırlıyor. Bir kurumda asil ve yedek liste hazırlanıyorsa sadece istediklerine tatil imkanı sunmak içindir. Bunlarda hep üst yönetici, siyasi bürokrat ve yakınları oluyor asil listedekilerin çoğunun da kurumla  alakası olmuyor.
TSK da durum aynı üst rütbelilerden alt rütbelilere sıra gelmiyor hatta rütbeliler alt rütbelilerle aynı yerde tatili bırakın aynı masada oturmak bile istemiyor. Bu durum hala devam ediyor Tıpkı Askeri VESAYETİN devam ettiği gibi..

 

İşte size KREDİ VE YURTLAR KURUMU örneği.. Bunca kurum içinde neden kredi ve yurtlar kurmunu örnek gösteriyoruz. Çünkü bu kurum hala askeri vesayete bağlı ve onun kontrolünde. 1961 darbe anayasasıyla kurulmuş bu kurumda 2012 nin şu günlerine kadar hala askerlerin sözü ve denetimi geçerli. Kendine özgü kanunları var. Anayasa hukuk ve kanunlar bunları bağlamıyor. Denetimden muhaf. Bağlı bakanını SYSTEM seçiyor başbakanın dahli yok. (Spor bakanı SUAT KILIÇı kast ediyoruz) Bunca yolsuzluğa adaletsizlik ve ahlaksızlığa rağmen hükümetler askere bağlı bu kuruma dokunamıyor. BAŞBAKAN da ses çıkarmaya cesaret edemiyor.. Bunun çok özel ve GİZLİ bir sebebi muhakkak vardır.. Ama asker ve MİT bu kurum üzerinden öğrencileri illegal yönlendiriyor devlette seyrediyor.. İstihbarat görevini yapmıyor hırsızlık-Diyorlarki öğrenci yemek kuponlarından nemalanan nemalanana- çeteleşmeyle kurumsallaşmış esrar eroin fuhuş SİYASET ne arasan var bu kurumda ama DEVLET ve ADALET yok.. Biz konumuza devam edelim..

Kredi ve Yurtlar Kurumunun KONAKLAMA TALİMATI madde 6 da ortaköy misafirhanesine sadece Millieğitim bakanlığı üst yöneticileri, bağlı bakanlık üst yöneticileri, üniversite ve kurum  yönetim kurulu ve üst düzey yönetici ve eş dost ve akrabaları alınıyor sıradan çalışanın burada kalması yasak. ORTAKÖY misafirhanesi eski bir OSMANLIkonağı. Genel Müdürünün  burayı evi gibi kullandığı, kurum müfettişlerine bile burada konaklamasına izin vermediği söyleniyor ki sırasan bir memurun parasını verse dahi bu imkandan faydalanması söz konusu değil.
Kredi Yurların bütün misafirhaneleri zaten üst düzey siyasilerin bürokratların ve seçkinlerin yakınlarıyla dolu başka illerden hastaneye gelen memurlara burada yer yok deniliyor. Garibanlar öğrenci odalarında yatırılıyor hatta üniversite öğretim üyelerinin dahi bu misafirhanelerde kalmaları mümkün değil İstanbul için yazıyoruz üniversite öğretim görevlileri öğrenci odalarında yatırılıyor. Diğer illerde ki misafirhanelerde ise kimin yakını ve  torpili varsa, çalışanına yine yer yok.. 

Bir iki sene önce Gazi Ün. dekanın şöförleri İstanbulda bir misafirhaneye gece gelip bizi alacaksınız diye diretmişler. Zavallı nöbetçi memur alamam dediysede vatandaşlar hadi HASANI  arayın (Gn.Müd.HASAN ALBAYRAK ı kast ediyorlar) haber verin diyecek kadar bu tesisleri sahiplenmişler. Söyledikleri aynen şuymuş HASANI arayın… Söylentilere göre bazı misafirlerin yanlarında getirdiği kadınların eşi oldukları bile belli değil  yanlarındaki sarışın sarhoş kadınlar nufus kağıdındaki resimlere benzemiyor zaten sabahlara kadar sarhoş gelen bu seçkinlerin namelerinden koridorlarda inliyormuş..

Kredi ve Yurtlar Kurumunun yaz kampı tesislerinde seçkinler cüzi ücretle kalıyor. Başvuru talimatının 6 maddesi asil ve yedek liste çıkarılacağını RESMEN ilan ediyor yani ayrıcalıklılara öncelik tanıyacağız diyorlar ve öylede yapıyorlar kurum çalışanına sıra gelmiyor. Üstelik memurun ödediği düşük ücreti ödüyorlar..

BİZ diyoruz ki bu seçkinlerin vesayeti her ne kadar BAŞBAKAN devlet  karşısında herkes eşittir dese de devam ediyor bari onlardan normal memurlardan aldığınız ücreti almayın 10-100 katı alın..
Son MİT krizinde başbakanın KCK davalarında şuç işleyen mitçileri görevden almayıp yargıya teslim etmeyen HAKAN FİDANI YASA DEĞİŞTİRİP korumasıda Başbakanın hukuk karşısında herkes eşittir söyleminin kandırmaca olduğunu gösteriyor.

Gençlik ve Spor bakanı Suat Kılıç ın Kredi ve Yurtlar kurumunda öğrencilere gece düzenleyip ve onları toplayıp şiir okusun diye getirttiği  BEDİRHAN GÖKÇEYE kaç tl para verildi acaba. 180 bin mi..200 ..300+ Ama devlet bu parayı değil bir şiir okumaya bütün yıl şiirde okusada şarkıda söylese yalakalıkta yapsa hatta taklada atsa garibana ve çalışanına  vermiyor. Kim demiş herkes eşit..

Hatırlanacağı gibi Başbakan ve Cumhurbaşkanının köşkte verdikleri yemeklere sadece sanatçıları sporcuları işadamlarını çağırıp en azından bırakın gariban milleti sıradan köylü adına muhtarları bile davet etmediğini unutmadık. Hani DEVLET nazarında herkes eşitti. Örnekleri çoğaltmak mümkün ama kimse DEVLET ve HUKUK nazarında herkes eşit demesin BAŞBAKAN ve CUMHURBAŞKANI böyle yaparsa…
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger