OSLO Kandırmacası ve MİT Krizi

Maxtouch | 10:40 | 0 yorum
Oslo görüşmesi, bazı MİT yetkilileri ile PKK yöneticileri arasında Oslo‘da yapılan gizli görüşmedir. Böyle bir görüşmenin gerçekleştiğine ait ilk iddia sızdırıldığı belirtilen bazı ses kayıtlarının 2011 Haziran ayında internette yayınlanması ile ortaya atılmıştır. Ses kaydına göre PKK ile Devlet arasında görüşmede yer alan kişilerve koordinatör ülke temsilcileridir.[1]



Oslo görüşmelerinin hiç yapılmadığı halde yapılmış gibi gösteren  ses kayıtlarının  kamuoyuna MİT tarafından servis edilmesi Devlet-PKK müzakerelerine halkı hazırlama safhasından başka bir şey değildir. ABD nin PKK sorunu askerle çözümlenmeyecek emrinden sonra çözüm olarak dayatılan PKK ile MÜZAKERELERE halkın hazırlanması safhasındayız. OSLO görüşmeleri ve MİT krizinin MEDYA da sürekli gündemde tutulması PKK ile yapılacak görüşmelere halkı hazırlamak içindir.

Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin yalanlamadığı görüşmenin duyulması ardından gelişen süreçte Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’i ifadeye çağırmıştır. Davette ki amacın MİT müsteşarı Hakan Fidan ın KCK içinde suç işleyen mitçileri görevden almayıp yargılanmalarını sağlamaky erine koruma yoluna gitmesidir. Sürecin Osloyla alakası olmadığı kanaatindeyiz. Başbakanda Hakan Fidan üzerinden suç işleyen Hakan Fidan ve mitçileri ala acele yaptırdığı yasa değişikliği ile koruma yoluna gitmiştir. 

Hakan Fidan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştükten sonra mazeret göstererek ifadeye gitmemiştir. Bir kaç gün içinde Mecliste görüşülen yasa değişikliği teklifi 17 Şubat sabahı TBMM’de kabul edilerek aynı gün Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmış ve MİT mensuplarının soruşturulması izni Başbakan’a bağlı hale getirilerek soruşturma krizi kendilerince aşılmış fakat HUKUK katledilerek bağımsız bir erk olan yasamaya müdahele edilmiştir.
  1. ^ http://www.paravekadin.com/oslo-gorusmesi-nedir.html
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger