Bu ne biçim Kredi Yurtlar Kurumu?

Maxtouch | 08:42 | 0 yorum

Öğrencilerin en çok bilgilenmek istediği en çok ilgisizlikten  yakındığı  fakat karşısında  onlara doğru bilgiyi verecek muhatap bulamadığı konu KREDİ ler konusu. Devlet sadece Kredi ve Yurtlar Kurumu kanalıyla üniversite  öğrencisine kredi veriyor. Fakat devletten kredi almak bankadan kredi çekmek kadar kolay değil. Kredi almaya hak kazanabilmek için bir çok belge isteniyor.Bu belgelerin tam ve eksiksiz onaylanmış olarak sunulması şart.  Daha sonra teslim edilen belgelerin gerçekliğinin Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünce kontrol edilmesi gerekiyor. Kredi almaya hak kazandınız kredi tutarları hemen hesabınıza yatmıyor. Noter tasdikli  senet imzalamanız ve bu senetleri tekrar kuruma iletmeniz gerekiyor. Bu aşamada kredi senetleri genelde yurtlar  tarafından imza karşılığı teslim alınarak genel  müdürlüğe postalanıyor.
Başvurdunuz ama kredi çıkmadı. Baktınız ki bir evrak eksik göndermişsiniz yada yanlış onaylanmış, doldurulmuş yada gününde senedi teslim edememişsiniz. Genelde Anne babanın medeni  hal iş ve emeklilik durumlarında sorunlar var. Belgelendirmek de zorlanıyorsunuz  Daha akla gelmeyecek nice soru ve sorunlar var..
Kredi çıktı ama almaktan vaz geçtiniz. Bir kaç ay aldınız ama geri kalan kredi tutarını kullanmadan geri ödemek istiyorsunuz. Olmadık olaydan okuldan atıldınız yada hüküm giydiniz. Yada okulunuz bitti geri ödeme konusunda sorularınız var. Seçenekleri arttırmak mümkün.
Her hangi bir bankanın Genel Müdürlüğünde yada Bölge Müdürlüğünde KREDİ bölümü mevcuttur. Her bankanın herhangi bir şubesinde de KREDİLER servisi muhakkak vardır. Fakat yukarıda birazına değindiğimiz üniversite öğrencilerinin kredi alma aşamasını KREDİ ve YURTLAR KURUMU sadece kendi GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE toplamış. Bölge ve Yurt Müdürlükleri hizmet dışı bırakılmış. Bölge ve yurtlar sadece senet teslim alabiliyorlar. Kodlama düzetme evrak teslim senet iptal yeniden yapılandırma ve bilgilendirme işlemlerini yapamıyorlar. Öğrenciler bu işlemler için  Genel Müdürlük ile muhatap olmak gerekirse ANKARA ya gitmek zorundalar. Öğrenci  ve velileri sorunlarını çözecek makam bulamıyor yurtlar ve bölgeler sürekli Genel Müdürlüğün telefonununu  ellerine tutuşturup orayı arayın diyor.
Oysa Kredi ve Yurtlar Kurumu profesyonel bir hizmet kurumu olsaydı kendi bölge müdürlüklerinde  birer KREDİ dairesi kurardı. Bölgeler Yurt Müdürlükleri ile koordineli öğrenci ve velilerini  bilgi  edinme, hızlı işlem yapma ve sorunlarını çözme aşamasında  onları genel müdürlüğe yönlendirmeden   yardımcı olurdu. Fakat bunu düşünebilecek AKIL maaleef yok Kredi Yurtlar bakan ve alt yapısında.. Sadece işi yokuşa sürme öğrenci ve ailelerie eziyet var bu kurumda.. İşte bu yüzden sürekli yurt ve bölge müdürlükleri bilgi almak iteyen öğrenci telefon ve ziyaretlerine maruz kalıyor ama bölge ve yurtlarda konuyu bilen eğitimli eleman olmadığı için sürekli ellerine kağıt tutuşturulup Genel Müdürlüğü arayın deniliyor. Halbuki kurumun bölge ve yurtlarda kredi servisi açması memurunuda aralıklı düzenleyeceği SEMİNERLERDE sürekli  eğitmesi gerekirdi.
70605
Kredi Yurtlar yönetim zihniyetinin bölge ve yurtlarda kredi servislerini bir an önce hayata geçirmesi gerektiği gibi hafta sonları bile susmayan bölge ve yurt telefonlarında bigi almak isteyenleri mağdur etmemek amacıyla ALO  444 kredi destek hattını da hayata geçirebilir. Bu profesyonel bir iştir ve yetişmiş eleman ister..Bu profesyonel  yapı yani zihniyet yöneticiler dahil kurumda gözlemlenmiyor.. İhale ve inşaat yöneticileri ile bu işler olmaz.
Ne diyelim Gençlik Bakanı Suat Kılıç ihale inşaat  işlerinden bir türlü gençlerin sorunlarıyla ilgilenmeye fırsat bulamıyor. Başbakanın yerinde olsam TOKİ ye müdür yapardım onu. Eh emri altındakiler başta KYK genel müdürü olmak üzere diğerleri de üzüm üzüme baka baka kararır misali  bakana ayak uydurmuş ihale işleriyle meşgul.. Tencere kara seninki benden kara…
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger