HALEP teki yeni petrol rezervleri

Maxtouch | 15:27 | 0 yorum


Türkiye niçin yurtta sulh cihanda sulh anlayışından vazgeçerek komşuları ile niçin kötü oldu. Suriyece TEKNİK nedenlerle düşürülen türk uçağı, sınırlarımızda patlayan top mermileri düşen kurşunlar hatta Öyle ki PYD ve PKK nın suriyedeki her faaliyeti Türkiyenin suriyeye girme isteğini destekliyor. Bunların bilakis kendimizce organize edildiği düşünülmeli. PYD nin Türkiyenin ekmeğine yağ süren faaliyetleri sonrası Türkiye Suriyedeki PKK kamplarını bahane ederek suriyede bir TAMPON bölge kurmak istiyor peki niçin?
BALKAN savaşları öncesi İngilizler ortadoğuyu cetvelle böldüklerinde HALEP i  Osmanlıya vermek şartınıda kapsayan ve teslim  süresi yakın bir zaman sonra dolacak gizli bir anlaşma imzaladılar. Gün yakaştı. Halep in Türkiyeye teslimi gerekiyor. Esad Türkiyenin HALEP i bize verin isteğini geri çevirdi. Suriye ile sınırlarımız kaldırılacak adı konulmamış bir birleşme sağlanacakken ipler bu sebepten koptu. Şimdi KÜRESEL SERMAYE Türkiye üzerinden yeni petrol rezervlerini ele geçirmek istiyor. Bunun için Türkiyenin halepe kadar olan bölgeyi işgal etmesi gerekiyor. Bunu ABD yapmaz ise Türkiye den isteyecek. Bölgeye 250.000 asker konuçlandıran TSK için bu göreve hazırlandı. Trakyanın bütün tankçı birlikleri dahi suriye sınırına yerleştirildi. Bu sırada doğuda PKK ile sorun istenmiyordu açılım hızlandı fakat işler terse dönecek gibi gözüküyor.. TSK suriyeye girerse PKK eylemleri başlayabilir..
Halep Türkiye Irak sınırları arası üçgende yeni petrol havzaları var. Fakat çok derinler de çıkarmak külfetli ve meşakkatli iş. Türkiyenin küresel sermaye olmadan yapamayacağı kadar da pahalı bir iş…
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger