Müslüman kadınlara yapılan zulüm

Maxtouch | 15:26 | 0 yorum


IRAK savaşı sonrası 1 milyon kadın dul kaldı. BBC nin haberine göre savaş öncesi eğitim sağlık gibi hizmetlere daha rahat ulaştıklarını söyleyen kadınlar kılık kıyafet seçiminde de geçmişte daha özgür oldukları kanısında. Savaş sonrasında fuhuşun ölüm olaylarının ve tecavüzün daha arttığı bildiriliyor. BBC Türkçe servisinin haberine göre savaş öncesi hemen hemen istedikleri her şeye sahip olan kadınlar artık tozlu dul kadın kamplarında yaşıyor. Fuhuşa zorlanan istismar edilen kadınlar için hükümetin yasal sığınma evi yok. Gizli sığınma evleri bu yükümlülüğü yerine getirmeye çalışıyor. Türkiyede görülen acizlik IRAK tada yaşanıyor tecavüze ugrayan kadınların aileleri tecavüz edeni cezalandırmak yerine kadınları öldürüyor yada öldürmek istiyor. Bunlardan biri BESMA 13 yaşında ailesi istemediği evliliğe zorlamış Sonra başka bir adam tarafından kaçırılarak tecavüze uğramış . Besma ailem benden utanıyor AŞİRET olan ailesi beni sokakta görürlerse öldürecekler diyor.1*
İSLAM cı görüşleri ile tanınan IRAK kadın bayanı ezzeydi nin kadınların hakarını yeterince koruyamadığına dair eleştiriler var. Bakan ile yapılan röportajı dinliyorum kara cahil kelimesi az kalıyor. Kadının ailesine biat etmesi gerektiğini söylüyor. Oysa İSLAM özellikle savaş zamanlarında doğan zorunluluktan kaynaklanarak erkeklerin 4 kadına kadar evlenmelerine izin vermiş. Bugün Irak,Suriye, Pakistan, Libya başta olmak üzere bir çok islam ülkesinde savaşlar var her gün erkekler ölüyor çocuklar babasız kadınlar dul kalıyor. Bu kadınlar fuhuşa zorlanıyor.
İslam dünyasının önemli bir kısmı işgaller yüzünden adeta açık bir cezaevine hatta dullar kampına dönüştü. Dayanılmaz acılara yolaçan işgale ses çıkaramayan insanlar Dünya Bankasının Irak’lı kadınlara iş kurmaları ve çocuklarının hayatını kazanmaları için bir kereye mahsus vermeyi düşündüğü ikiyüz dolardan övgüyle sözediyorlar. Bütün petrolü ve varlığı çalınan insanlara verilen cüz’i sadakalar için bin teşekkür. Bu şekilde şimdiye kadar iki bin kadın desteklenmiş. Sadece iki haftanın dulları. İşte Özgür Irak işte Özgürleştirilmiş Iraklı kadınlar.  Irak’ta ve İslam coğrafyasında Müslüman olan hatta olmayan milyonlarca kadının bedeni ve onuru ayaklar altında çiğneniyor.2*
Irak’ta sayıları her geçen gün artan yüzbinlerce dul kadın, sessiz bir trajedinin kurbanları olarak çocukları ve aileleri için yaşama savaşı veriyor.
İşgal başladığından beri ölen erkeklerin sayısının bir milyonu aştığı belirtilirken, bu ölüler arkalarında, çaresiz, umutsuz ve sessiz eşler ya da anneler bıraktı. Sayıları 10 milyonlarla ifade edilen bu kadınlar, hayatta kalmak ve ailelerini beslemek için amansız bir mücadele veriyor.
1980-1988 yılları arasındaki İran-Irak savaşında da yüzbinlerce erkeği savaşa kurban veren ülkede kadınlar, “Önce babalarını, şimdi de kocalarını ve oğullarını kaybettiklerini, hiçbir zaman insanca yaşayamadıklarını” söyleyerek isyan ediyor.
Bir işleri olan “şanslı” kadınlar, eşlerinin ölümünden sonra sadece kendi ailelerinin değil, eşlerinin ailesinin de geçimini üstlenmek zorunda kaldı. Uluslararası ve yerel örgütler, yalnız kadınlara yardım etmek için çeşitli çalışmalar yürütse de yeterince iyi organize olamadıkları için sayıları her gün artan bu kadınlara ulaşamadıkları belirtiliyor.
Hükümetin, dul kadınlara verdiği yaklaşık 100 dolar değerindeki maaş, henüz az sayıda aileye ulaşıyor. Kadınlar, çok yetersiz olan bu parayı alabilmek için hükümet yetkililerine “çok miktarda” rüşvet vermek zorunda kaldıklarını dile getiriyorlar.
Kocası, 2 yıl önce bir kontrol noktasında Amerikan askerleri tarafından öldürülen 47 yaşındaki Sadiye Hüseyin, memurların evlerinde hizmetçilik yaparak para kazanmaya ve 6 çocuğunu doyurmaya çalıştığını anlatıyor. Çocukları, parasızlık yüzünden artık okula gidemiyor.3*
Aynı tehlike Iraktan sonra SURİYE dede başladı. Suriye’deki savaştan kaçan kadınlar mülteci olarak gittikleri ülkelerde birçok sorunla karşı karşıya… Bunların başındaysa fuhuş ve zorla evlilik için satılması geliyor.
İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen “İslami uyanış ve ulema” adlı toplantıda konuşan Suriyeli Sünni din adamı Zekerya Seraye, Türkiye’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu.
Türkiye ve Ürdün’de mülteci olarak bulunan Suriyeli kadınların para karşılığı satıldığını ve tecavüze uğradığını söyleyen din adamı, dünya kamuoyunun bu olaylara göz yumduğunu kaydetti.4*
İntihar saldırıları, mezhep çatışmaları derken kız görmek için aile ziyareti yapma, görücü devreye sokma gibi toplumsal ağlar çökerken, ekonomik sıkıntılar da erkeklerin evlenme hevesini tüketmiş. Irak ve Suriye başta olmak üzere 1 den fazla kadınla evlenmeye izin derhal verilmeli dul kadınlar ve çocukları bir an önce korumaya alınmalı.
Hz. Peygamber S.A.V Efendimiz savaşlar sonrası sonrasına örnek teşkil etmek üzere dul kadınlarla evlendiğini çocuklarının bakımını üstlendiğini ne çabuk unuttuk. Oysa bu evlilikler biz müslümanlara örnek teşkil etmesi içindi.
İSLAM ülkeleri Birliği derhal toplanarak Müslüman kadın ve çocuklarını korumak için ALLAH ın olağan üstü koşullarda emri olan 4 kadınla evlenebilme iznini hayata geçirmeleri gerekmektedir.
BATI dünyası müslüman erkeklerinin savaşlarda ölmelerini aile hayatının yok olmasını çocukların cahil sevgisiz kalmasını kadınlarının ise fuhuşa zorlanarak meze olmalarını  istiyor. Başta Türkiye olmak üzere bütün İSLAM ülkeleri ise seyrediyor vebali boyunlarına..
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger