Home » , , , , , » Suat Kılıç & Bedirhan Gökçe & Kredi Yurtlar Kurumu a.ş $iir dinletileri

Suat Kılıç & Bedirhan Gökçe & Kredi Yurtlar Kurumu a.ş $iir dinletileri

Maxtouch | 18:23 | 0 yorum



CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kredi Yurtlar kurumu personeli ve yurt öğrencilerinin resmi talimatla Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın, katıldığı Bedirhan Gökçe şiir dinletisine gönderildiklerine ilişkin iddiasını TBMM gündemine taşıdı. 5*
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek soruyor:
Bedirhan Gökçe’ye kurum bu organizasyon için ne kadar ödenmiştir?  Organizasyonun toplam bedeli ne kadardır?
Bu soruya Başbakan ve desteklediği bakanı ı TBMM çatısı altında nasıl bir cevap verdiler bilemiyoruz ama Spor Bakanı Suat Kılıç talimatıyla Yurtkur İstanbul bölgenin düzenlediği şiir dinlentisi gecesinde Bedirhan Gökçeye okuduğu bir iki şiir için devletin kasasından  binlerce lirayı bulan yüklü miktarda para ödendiği biliniyor. Organizasyonların yurt çapına dağıldığı hesap edilirse DEVLET kasasından şair Bedirhan Gökçeye üç beş şiir için boş yere ödenen paraların çok büyük meblağ tuttuğu açık.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç marifetiyle  Şair Bedirhan Gökçe ye bir iki şiir için boş yere TRANSFER edilen paraların DEVLETİN kasasından milletin cebinden çıktığı düşünüldüğünde lale devrini hatırlamamak mümkün değil.
Oysa bu devletin paralarını gereksiz dağıtan şiir geceleri için salonlara lüks otellere ve şair Bedirhan Gökçeye aktarılan paralar ile kaç fakir öğrenciye burs yada kredi verilir, ücretsiz yurtta kalmaları sağlanır yada yemekleri ücretsiz temin edilebilirdi.
Kurumun marifetleri saymakla bitmez ama başta başbakan olmak üzere siyasilerde ve kurumu yönetenlerde zihniyet aynı olunca  kime hangi doğruyu göstereceksin. Göstersende muhatap bulamazsınız Çünkü işlerine gelmez.  Yurtkur yıllardır bölgeler arası spor müsabakaları düzenler. Topu topu her bölgeden 20 kişi katılır. 20 bölge olduğuna göre öğrenci açısından katılım yok. Zaten müsabakaları izleyen öğrencide yok. Peki  öğrencinin çoğunluğuna yada kayda değer bir kısmının ilgi ve beğenisine hizmet etmeyen ve  fayda sağlamayan bu tür organizasyonları niçin yurtkur tarafından yapılır da  onca devletin parasını çarçur edilir.
Bunu Başbakana ve Bakana sormalı. Dedik ya bir iki şiir için binlerce lirayı boş yere verenler onca fakir öğrenci varken nasıl hizmetten bahsedebilirler. Böylesi devleti zarara ugratan organizasyonlarda kimler yok ki. Milletvekilleri vali ler ve yardımcıları, dekanlar ve yardımcıları kaymakamlar il milli eğitim müdürleri yazık...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Suat Kılıç ve ona bağlı YURTKUR bir yerlerde üç beş bin TL kira bedelini çok görüp, öğrenciye yurt binası kiralamaktan kaçınıp, Lojmanda oturan memurunu oturma süresi dolmadığı halde çıkartıp mağdur ederken lojmanı yurt yaptık diye övünmeyi  devleti kara geçirdik ve tasarruf ettik marifetinden sayarken diğer yandan devletin kaç binlerce TL sini gereksiz yere üç beş şiir dinletisi için oraya buraya çarçur  ediyor.
94duzce (9)
Öyleki Başbakan-Bakan-Yurtkur yüzük kardeşliği memurunu lojmandan dışarı atarken Karadeniz EReğlide olduğu gibi Belediyelerden arsa alıp yapılacak lojmanı Üniversite öğretim elemanlarına tahsis etmeyi bile planlayabiliyor. Haber şöyle:
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık (CHP) 600 kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci kapasiteli Yurt için yer gösterdi. Kendisini ziyarete gelen Zonguldak Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü İbrahim Albayrak'a Kavaklık Mahallesi, Erdemir İlköğretim Okulu karşısındaki arsayı gösteren Posbıyık, öğretim görevlilerine de lojman vereceklerini ifade etti. 15*
Yeri geldi açıklayalım yeni yurtlar genelde sahillerde CHP belediyesinin sınırları içinde yapılıyor. Yurt arazisini CHP li belediyeler sağlıyor. Çünkü CHP li belediyelerin yurtkura bedelsiz tahsis ettiği  yada kiraladığı  kenarda kıyıda ve  uzaktaki arazilerin etrafı öğrenci sayesinde gelişecek ve  değer kazanacak. Bu yüzden bedelsiz belli süreliğine yurtkura veriliyorki kendi şahsi rantlarıda oluşsun. 20 yıl sonra yurdun etrafı geliştikçe orada zamanında arsa alanların ki çoğu önceden haberli arazileri parsellemiştir bu  arazilerinin değerlerine değer katılacak. CHP aynı zamanda yurt yapımını destekliyor ki zaten öğrencilerin kontrolü kendi elşinde bu dahada pekişsin istiyor. CHP öğrencileri yurtlarda daha iyi kontrol ediyor ve öğrencinin ev tutmasını istemiyor. İşte gezi parkı olayları BAŞBAKAN öğrenci olaylarında hep CHP yi suçlamadı mı ama diğer yandan CHP nin ekmeğine yağ süren bir başbakan var. Üniversitelerde de durum aynı akdeniz üniversitesi yurtkur işbirliği ile  2500 kişilik yurt yapılması planlanıyor ama o kadar öğrenciyi bir tatil kasabası olan manavgatta nasıl toplayacaklar demek ki amaç başka.
Konumuza dönecek olursak tutarsızlık şurada Başbakan memuru lojmandan çıkartıp mağdur ederken zorla boşalttırdığı bu lojmanları öğrencilere yurt yapacağım diyor. Yakın bir zaman önce başbakan YURTKUR un bütçesini 15 kat arttırdık yeni yurtlar yapıyoruz diyordu. Oysa görüldü ki başlanan yurtların öngörülen zamanda bitirilmesini bile temin edemediklerinden dolayı beceriksizliklerini lojmanları zorla boşaltırıp öğrenci yurduna çevirerek kapatmaya çalışıyorlar olabilir mi? Yoksa başka hesaplar mı var?
Türkiyede mevcut ve yapımı devam eden onca yurda rağmen öğrenci yine de yurtlarda yer bulamıyor ve dışarıda ev tutarak kalıyor. Bu yıllardır böyle. Bu taktirde bütün lojmanlar boşaltılarak yurda mı çevrilecek. Bu yapıldığı taktirde öğrenci yinede dışarıda kalmayacak mı? Olan mağdur edilen memurlara olmayacak mı? Bunda bir mantık göremiyoruz. Kaldı ki boşaltılan lojman  uygulaması Türkiyede 1 tane bu uygulama Türkiyenin diğer illerinde yok. Buda akıllarda soru işareti bırakıyor. Edinilen bilgilere göre memurun dışarı atılıp lojmanın yurt yapıldığı yerde yurt var. Yeni yurt yapımıda devam ediyor fakat becesiksiz yöneticiler yurdun zamanında yapımını sağlayamamış. Yeni yurt zamanında teslim edilmemiş. Yeni yurt bitene kadar bina kiralamakta kuruma külfetli gelmiş. Üç beş bin TL yıllık. Kurumun arazisi bol eski yurdun yanına br ayda prefabrik yurt yapmayı bile akıl edememişler. paraları yokmuş. Demek ki yurtkurun bütçesini 15 kat arttırdık diyen BAŞBAKAN doğruyu söylemiyor.
Olması gereken yeni yurt bitene kadar yeni bina kiralamak yada öğrencinin sürekli yapageldiği gibi öğrencinin geçici eve çıkması yeni yurt açılıncada kayıt yaptırmasıydı yada eski yurt arazisine prefabrik yurt yapmaktı. Bunlar yapılmayıp Türkiyedeki sadece bir lojman memurları mağdur edilip yurda çevriliyorsa tuhaf bir durum vardır. İleride bütün lojmanlar yurda çevrilsede tuhaf ve inceleme isteyen bir durum vardır. Kaldı ki bir yurt lojmana çevrilirken diğer lojmanlar ihtiyaç sahiplerine hizmete devam ediyorsa, karadeniz ereğlisinde yurtlar üniversite elemanına tahsis edililecekse,-Ünivetsiteler yurt arazilerini yeni bölüm açacağız bahanesiyle istiyorlar bu da geleceğe dair başka rantları beraberinde getiriyor.- İstanbul Bölge çapa lojmanları 4-5 yıldır boş tutlarak hem ihtiyaç sahipleri hemde kira almadığı için devlet zarara sokuluyorsa BAŞBAKANIN hem EŞİTLİK anlayışı hemde devleti zarar sokması  devleti zarar sokan yöneticileri kendisi atadığı ve denetletmediği  için sorgulanmalıdır.
işte devleti zarar sokan uygulamalardan biri olan milletin vergilerinden toplanan devletin paralarının AKP li başbakan (Recep Tayyip Erdoğan) destekli bir bakan (Suat Kılıç) bir kurum (Kredi ve Yurtlar Kurumu ve bir şair (Bedirhan Gökçe) marifetiyle çarçur edildiği şiir dinletisi gecelerinden medyaya yansıyanlar.
1-Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Sinop Yurt Müdürlüğü’nce, şair Bedirhan Gökçe ile şiir dinletisi düzenlendi. Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen şiir dinletisi gecesine Sinop Vali Yardımcısı Kaya Çelik, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve Bölge Müdürlüğü görevlileri, KYK Sinop Yurt Müdürü Adnan Menderes Dümen, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt ve çok sayıda öğrenci ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı..6*
2-Atatürk Üniversitesi’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi Yurtlar Kurumu’nun düzenlemiş olduğu “Bedirhan Gökçe ile şiir dinletisi” programı yoğun ilgi gördü. Gökçe yoğun ilgiden memnun olduğunu ve bu coşkuyu bir Erzurum bir de Ankara’da yaşadığını belitti.Bedirhan Gökçe ile şiir dinletisi programında konuşan KYK Erzurum Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu, KYK’nın üniversitede okuyan öğrencilere barınma, beslenme, kredi ve burs verme hizmetlerinin yanında, öğrencilerin derslerinden arta kalan zamanlarında ruhsal ve bedensel gelişimlerine bulunduğunu ve bunun için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunduğunu belirtti. Şair Bedirhan Gökçe salonun hınca hınç dolmasında duyduğu memnuniyeti, “ben şimdiye kadar hiç boş salonda etkinlik yapmadım. Ama buradaki coşkuyu bir Ankara’da bir de Erzurum’da sizlerle yaşadım” diyerek dile getirdi. 7*
3-Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Erzurum Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği Bedirhan Gökçe Şiir Dinletisi hem coşturdu hem de duygulandırdı. Kars Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen gecede Gökçe’nin, “Anneme İyi Bak” şiiri ise salondakileri ağlattı. Şiirde annesini hatırlayan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da gözyaşlarına boğuldu.8* Birde o annelerden alınan vergilerin boşa gittiği için göz yaşlarına boğulsa..
4-Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Sinop Yurt Müdürlüğü’nce, şair Bedirhan Gökçe ile şiir dinletisi düzenlendi. 4*
IMG_3394_800x5335-Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Şanlıurfa'daki yurtlarda kalan üniversite öğrencilerine Sanatçı Bedirhan Gökçe'nin katılımıyla Şiir Dinletisi programı düzenlendi. Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Mavi Salonda düzenlenen programa, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Ahmet Yılmaz, Prof.Dr. Ali Ziya Karakılçık, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Yurtkur Gaziantep Bölge Müdürü Alaattin Akyüz, Bölge Müdür Yardımcısı Nazım Durmuş, Yurt Müdürleri Mahmut Bağmancı, Remzi Kaya ile bazı kamu kurum ve kuruluş yöneticileri katıldı. Program Kredi ve Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Alaattin Akyüz'ün konuşmasıyla başladı. Akyüz, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda barınan öğrencilere yönelik, öğrencilerin serbest zamanlarını değerlendirmek,kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla tanınmış sanatçıların katılımıyla,bölge müdürlükleri ve bağlı yurt müdürlüklerinin bulunduğu illerde Şiir Geceleri adı altında sanatsal faaliyetler düzenlendiğini söyledi. Akyüz, ayrıca, Mavi Salonu kurumumuza tahsis ettiği için Sayın Rektör Prof.Dr.İbrahim Halil Mutlu'ya teşekkür etti.9*
6-Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş’taki yurtlarda kalan Üniversite Öğrencilerine Sanatçı Bedirhan GÖKÇE’nin katılımıyla “Memleket Türküleri Memleket Şiirleri” programı düzenlendi. Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen programa Yurtkur Gaziantep Bölge Müdürü Alaattin AKYÜZ, Bölge Müdür Yardımcısı Nazım DURMUŞ ile Kahramanmaraş ve İstiklal Yurt Müdürlükleri personeli ve bazı kurum, kuruluşların yöneticileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Alaattin AKYÜZ “ Bakanlığımız projeleri kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında barınan öğrencilerimizin derslerinden arta kalan boş zamanlarda, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle birlikte, sanatsal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla, Liderlik Okulu, Kişisel Gelişim Kursları ve Şiir Geceleri Programları kapsamında, Gaziantep Bölge Müdürlüğümüze bağlı Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep Yurt Müdürlüklerinde barınan öğrencilerimize yönelik olarak, değerli sanatçımız Bedirhan GÖKÇE ve ekibinin katılımıyla bir şiir şöleni düzenlemek ve bu vesileyle sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz dedi.10*
7* Konu YURTKUR Kayseri Bölge Müdürlüğü tarafından Çanakkale Mehmet Akif ERSOY ve İstiklal Marşı konulu Bedirhan GÖKÇE ile şiir gecesi düzenlenecektir.
Tarih 17 Mart 2013 Pazar
Saat 19:00
Yer ERÜ Sabancı Kültür Sitesi
Konuşmacılar Bedirhan GÖKÇE
Düzenleyen YURTKUR Kayseri Bölge Müdürlüğü11*
8- KYK Kıbrıs Bedirhan Gökçe Çanakkale ve Memleket Şiir Dinletisi. pic.twitter.com/GMfXfLdhgV12*
9- Çanakkale Deniz Muharebesi nin yıl dönümü dolayısı ile Balıkesirde Kredi ve Yurtlar Kurumunun düzenlemiş olduğu etkinlikte. Sanatçı, Şair ve Yazar Bedirhan Gökçe Çağış Kampüs yerleşkesinde yeni faaliyete başlayan Kayapark Otel ve Kongre Salonunda muhteşem bir şiir dinletisi sergiledi. Geceye başta Balıkesir Valisi Ahmet TURHAN, Milli Eğitim Müdürü Sabri CANER ve eşleri de katıldı.13*
10-Konya YURTKUR Bölge Müdürlüğü tarafından Çanakkale şehitleri ve İstiklal Marşı konulu şiir gecesinde; Bedirhan Gökçe'nin de katıldığı Mevlana Üniversitesi konferans salonunda anma programı düzenledi.14*
YURTKUR un Bakanın emriyle düzenlediği şiir dinletisi gecelerinde Bedirhan Gökçe hariç diğer bazı şairlerin para almadığı biliniyor. Şayet onlar içinde de para alanlar varsa organizasyonun toplam maddi boyutu gerçekten büyük.
İşte YURTKURUN düzenlediği diğer şiir dinleti gecelerinden bazıları..
Sivas Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından şiir dinletisi programı düzelendi. Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kültür Merkez'inde düzenlenen ve Serdar Tuncer ile Mustafa Demirci'nin birlikte gerçekleştirdikleri şiir dinletisi programına Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, KYK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül, KYK Kayseri Bölge Müdürü Mustafa Kayaoğlu, KYK Sivas Müdürü Orhan Önem, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
KYK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül yaptığı konuşmada, Bu hizmetleri yerine getirirken sizlerden hiçbir şey istemiyoruz veya bir çıkar beklemiyoruz. Tekrar söylüyorum, geleceğimizin daha iyi şekillenmesi için gençlerimize bu hizmetleri sunuyoruz" dedi. 1*
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Zonguldak Bölge Müdürlüğü tarafından "Şiirli muhabbet" gecesi düzenlendi. Şiir gecesine şair Serdar Tuncer katılırken, YURTKUR Zonguldak Bölge Müdürü İbrahim Albayrak, "Gençli ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın talimatlarıyla Bakanlığımızca düzenlenen ve Genel Müdürlüğümüzce organize edilen şiir dinletisi gecesi düzenledik. Zaman yönetimine bağlı onun devamı olan bir gece. Amaç öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak, onların öz güvenini geliştirmek, motivasyonunu artırmak, boş zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak. Bakanımız bu konuya çok önem veriyor" dedi. Şiir dinletisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, şair Serdar Tuncer, bir birinden güzel şiirleri seslendirirken, davetliler güzel vakit geçirdi. 2*
İte DEVLET işte AKP iste SORUMSUZ bir bakan işte duyarsız bir kurum ve boşa harcanan ve  birilerin cebine transfer edilen paralar Yorum size ait.
1* http://www.hgsborcsorgulama.net/node/190
2* http://www.haberpan.com/haber/yurtkurdan-siirli-muhabbet
4* ttp://www.boyabatgazetesi.com/?subaction=showfull&id=1368058518&archive=1372734304&start_from=&ucat=1&
5*  http://t24.com.tr/haber/ogrenciler-suat-kilicin-katildigi-siir-dinletisine-zorla-mi-goturuldu/201919
6* http://www.sarayduzugazetesi.com/haberdetay.asp?ID=3465
7* http://gazete.atauni.edu.tr/index.php/bedirhan-gokceden-siir-dinletisi/
8* http://kha.com.tr/Kultur-Turizm/12364-Bedirhan-gokce-hem-guldurdu-hem-aglatti.html
9*http://www.haberler.com/yurtkur-dan-siir-gecesi-3561219-haberi/
10*https://www.facebook.com/media/set/?set=a.446458635380666.123136.328172020542662&type=3
11*http://etkinlik.erciyes.edu.tr/event_view_popup.asp?event_id=3163
12*https://twitter.com/_ErcanDemirci_/status/338354178780966913
13*http://www.balikesirilrehberi.com/bedirhan-gokce-ruzgari-esti.html
14*http://www.hakimiyet.com/kultur-yasam/bedirhan-gokce-konyada-ogrencilerle-bulustu-h46277.html
15* http://www.kdzereglihaber.com/haber.php?hayns=2&yazilim=haberler&osmanli=hdetay&aid=7990&titlem=7990

Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger