Home » , , , , , , , , » Kuran-ı Kerimin (Hz.Süleymân (a.s)'ın) Hükümü doğrultusunda Orman yakanlara uygulanacak ceza

Kuran-ı Kerimin (Hz.Süleymân (a.s)'ın) Hükümü doğrultusunda Orman yakanlara uygulanacak ceza

Maxtouch | 13:12 | 0 yorum



"Bir zaman Dâvud ve Süleyman, bir ekin konusunda hü­küm veriyorlardı: Bir grup insanın koyun sürüsü, geceleyin başıboş bir vaziyette bu ekin (tarlasının) içine dağılıp (ekine) zarar vermişti. Biz, onların (bu konuda verdikleri) hükmü gö­rüp bilmekte idik. (Fetvayı) bu (şekilde vermeyi) Süleyman'a Biz bildirdik. Çünkü Biz, Davud'a ve Süleyman'a, hüküm (peygamberlik, hükümdarlık) ve ilim verdik." ENBİYÂ Suresi 78


Bir adamın koyunları bir gece vakti bir kavmin ekin tar­lasına girip orada bulunan ekinleri yemişler ve ekinleri yok etmişler. Davalı taraf, Süleyman'ında orada olduğu bir sırada Dâvud peygambere gelip olayı olduğu gibi ona anlatmışlar. Bunun üzerine Dâvud Peygamber, koyunları, geceleyin telef edilen ekinin yerine tarla sahibine verilmesine karar verdi.

 O sırada 11 yaşında olan Süleyman Peygamber bu kararın dışın­da şöyle bir karar belirtmiş:

"Koyunları, ekin sahibine ver. Onların sütlerinden, yavru­larından ve yünlerinden faydalansınlar. Ekin tarlasını da, ko­yun sahibine ver. Eski haline gelinceye kadar onu ıslah edip düzeltsin.[6]

Bu karar, her iki taraf içinde daha iyi idi. Çünkü bunun sonucunda; koyun sahibi, koyunlarına sahip olacak ve tarla sahibi de, tarlasına sahip olacaktı.


Orman yakanlara nasıl ceza verilecek? Günümüz hukukunda Para cezası veriliyor. Yangınların çoğu köylerde dikkatsizlik sonucu meydana geliyor ve verilen para cezalarını köylünün ödeme gücü yok.  Yüce ALLAH ın Kuran-ı Kerimde bildirdiği gibi  Hz. Süleyman Aleyhisselamın uyguladığı hüküm bize yol gösteriyor. Yakılan orman alanı yakan köylüye verilecek. Eski haline gelinceye kadar köylü yanan alanı ağaçlandıracak yani FİDE dikecek. 

Bilmediklerimizi bize

öğreten YÜCE ALLAH a Hamd Olsun. Selam Peygamberine ve sevdiklerine. 



Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger