Suriye müdahalesi sonrası Doğal gazınız kesilebilir

Maxtouch | 13:03 | 0 yorum



Türkiyenin yanlış olduğuna inandığımız dış politikaları sonucu komşu ülkelerle  sorunlar yaşıyoruz. Birliğimize tehdit teşkil etmesi kesin olduğu halde Irak da  kürtçülük hareketlerini BARZANİ üzerinden desteklerden mezhepsel olarakta IRAK da  şiiliğe karşı sunniliği ön plana çıkararak İslam birliğine darbe vuruyoruz. Aynı durum İRAN içinde geçerli. Günden güne kötüleşen ilişkilerimiz hızla bir sunni şii ayrımını kuvvetlendirirken iki ülke arasında suriye meselesi üzerinden gerginleşen ilişkiler İRAN ın ülkemize tavır almasını hatta 2012 de doğal gaz sevkiyatını kısa süreliğinede olsa kesmesine neden olmuştu. Bu durum Bursada ki elektrik santrali arızası bahane gedilerek geçiştirilmiş, gerçekler Türk kamuoyundan saklanmıştı. Türkiyenin yanlış dış politikası Suriye meselesini  İran ve Türkiyenin  karşı karşıya getirildiği bir savaş meydanına dönüştürmüştü. İlerideki bir zaman ABD bölgeden çekildiği zaman Türkiye bugünlerin yanlış kararları neticesi bölgesinde komşusuz ve yanlız kalacak. İktidar bize ne bunu bizden sonrakiler düşünsün diyor. Bedeli çocuklarımız ödeyecek.

Rusyanın suriyede çıkarları olmadığı için Türkiyeye karşı açıktan tavır almadığını görüyoruz. Bunun altında ticari kaygılarıda yatıyor. Bilindiği üzere Rusya Türkiyenin en büyük doğalgaz tedarikçilerinden olan bir ülke. Suriyede artan gerilim ve süren iç savaş sonrası olası gelişmelerde ABD yada Türkiyenin suriyeye müdahalesi sonrası tablo nasıl olur hiç düşündünüz mü? ABD nin direktiyle Türkiyenin  Suriyedeki PKK kamplarını bahane ederek TAMPON BÖLGE kurmak amacıyla komşu bir ülkeye yerleşmesi sonrası İRAN ve RUSYA nın Türkiyeye tepki olarak DOĞALGAZI kesmesi yüksek olasılık. Rusya ve İran size doğalgaz vermiyoruz diyebilir. Bu taktirde yaşanacak doğalgaz temin etme sıkıntısı ya fiyatları aşırı miktarda yükseltecek yada Türkiye tamamen doğalgazsız kalacak. Belki sadece sanayi bölgesine doğalgaz verebilecek konuma olacak.

Gerek doğalgaz tedarik edilemesin gerekse fiyatları çok yükselsin her iki durumdan da en çok etkilenen vatandaş olacak. Büyük çoğunluğu sobalı eve taşınacak. Kömür tekelinin kimlerin elinde olduğu göz önüne alındığında bundan çok büyük paralar kazanacak olanlar tabiki   madeni sahipleri ve kömür satıcıları olacak.
Gelişmeler gösteriyor ki iktidar bu öngörüyü daha önceden hesaplamış olmalı ki UZANLAR operasyonunu yaptı. İktidarın bu anlamda suriye politikasını ticari bir RANT ayağına oturttuğu kanaatindeyim. UZANLAR sonrası Enerji sektörüne tekrar bakmak vesektörün  kimlerin elinde olduğunu araştırmak gerekir.

Daha şimdiden zaman varken sobalı eve taşının, kömür torba fiyatı 12-15 TL arasında seyrederken kömür yada odun istiflemenizi tavsiye ederiz. Yoksa yağmurdan kaçarken doluya tutulmak mümkün. Yüksek doğal gaz fiyatlarından kaçarken yüksek kömür fiyatlarına mecbur kalmak olasılığı yüksek.

Olası Suriye gelişmeleri doğalgaz kömür benzin elektirik  gibi daha bir çok başka hayati ürününde pahalılaşmasına sebep olacağı için altın dolar hisse senedine yatırım yapmak yerine TL de kalın bir köşeye para koyun deriz.

Bizden uyarması sağlıcakla kalın...
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger