Anadilde Eğitim yalanı

Maxtouch | 14:41 | 0 yorum


Libyada yaşayanların hepsi aynı milletten ARAP.. Aynı dili konuşuyorlar ARAPÇA.. Aynı Dindenler İSLAM ve aynı mezheptenler SUNNİ.. Buna rağmen Libyada bir iç savaş yaşandı ve hala kargaşa devam ediyor.
Savaşın sebebi Irk değildi. Din ve mezhep savaşı da değildi. Dil savaşı hiç değildi. Buna rağmen niçin aralarında anlaşmazlığa düşüp savaştılar. Kaddafi diktatör olmasına rağmen halkına zulüm yapmamıştı. Ülkesinin zenginliklerini hortumlamasına ragmen halkına da vermişti. Şayet dış müdahale olmasaydı kimsenin şikayeti de olmayacaktı.
Çin ve Rusyanın Afrikaya girişi Batıyı rahatsız etti. O güne kadar Batının çıkarlarına hizmet eden dikta liderler çıkarları ve batıya karşı korunmaları karşılığında bir anda Çin ve Rusyaya dönebilirler ülkelerinin zenginliklerinin tamamını onlarla daha çok çıkar karşılığı paylaşabilirlerdi. Çünkü Çin kadar Rusyada güçlenmiş teknoloji açığınıda çin sayesimde kapatarak  eski emperyal günlerine geri dönmüştü. Bu batının bölgedeki bütün çıkarlarını kaybetmesi anlamını taşıyordu. Çin ve Rusyanın Afrikada enerji kaynaklarına ulaşım ve pazar kapma savaşı batıyı harekete geçirdi. Aralarında savaşmaktansa  anlaşmayı tercih ettiler  ve bu durum ARAP BAHARI dediğimiz ayaklanmaların fitilini ateşledi.  Oyun DEMOKRASİ üzerinden Afrika ve Ortadoğu gelirlerinin hepsini kaybetmektense en az yarısını garanti altına almak üzerine kurulmuştu. Çünkü Demokrasilerde birbirlerine karşıt en az iki tarafın varlığı şarttır. Rusya ve Çini  destekleyen iktidarlar  ülkenin zenginliklerini onlara sunarken  bir sonraki seçimde de batı yanlısı iktidarlar ABD ve diğerlerini besleyecekti. Böylelikle batı ve doğu aralarında savaşmadan Afrika ve Ortadoğunun kanını beraberce emebilecekti.
İşte bu koşullarda Libya olayları başladı. Tarafların destekçileri halkları kullandılar. Onları birbirine düşürdüler. Aynı ırktan dinden mezhepten dilden olanlar kardeş savaşına giriştiler.
Aynı durum Türkiye için de söz konusu bin yıllardır aynı coğrafyada kardeşçe yaşayan insanlar birbirine düşürüldü. Ama söylenenin aksine savaş ırk din dil savaşı değildi. Sadece çıkarları elde etmenin yegane aracı olarak din dil mezhep ve ırk ayrılıkları kullanılmaya başlandı. Cahil insanlar birbirlerine ötekileştirildi. PKK nın asıl amacının bölgenin rantını yemek olduğu aşikarken Kürtlerin ırk din dil özelliklerini kullanmaktan çekinmedi. Halbuki yöneticileri ne Türktü ne Kürt. Amacına ulaşmak için kürtleri öldürmekten kızlarını ve çocuklarını dağa çıkarmaktan çekinmedi. Ama Kürtler bildikleri halde sığınacak liman bulamadılar. İktidarlarda PKK nın misyonuna destek verdiler. TSK bile sahte savaşçılık oyunu oynadı.  Kürtleri PKK ya köle etti.
PKK bölgenin rantını BARZANİ ile daha rahat yemek için ANADİLDE eğitim istiyor. Kürtler ise anadilde eğitimin  kültürel hakları olduğunu zannediyor. Kürtlere anadilde eğitim hakkı verildiği zaman TÜRKİYEDE çözülme süreci hızlanacak daha sonra zazalar sonra lazlar çerkezler ve en nihayetinde RUMLAR ve  diğerleri anadilde eğitim talep edecekler. Demek ki amaç Kürtlere kültürel hakları vermek değil bilakis Türkiyedeki çözülmeyi kürtler yem olarak kullanılarak hızlandırmak. Bunun içinde çıkarları için yaşayan hain ve gevşekler bu ülkede gereğinden fazlaca var.
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger