Home » , , , , , , , » Suud Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud Türkiyede mi yaşıyor?

Suud Kralı Abdullah bin Abdülaziz el-Suud Türkiyede mi yaşıyor?

Maxtouch | 06:21 | 0 yorum

 Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Suudiarabistan Türkiye ilişkilerini şöyle tanımlıyor:
“Bu ilişkilerimizin hem ekonomik hem de siyasi boyutları var. Ancak bu ilişkileri daha iyi noktalara getirmeliyiz. Kral Abdullah ile Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan arasındaki ilişkiler de son derece sıcak. İki kardeş ülke bölge barışı, bölgenin istikrarı ve refahının artması için büyük bir potansiyele sahip. İki ülkede bölgesel aktörler. Eski ile mukayese ettiğimizde iki kardeş ülke arasındaki rakamlar tabiki yukarılara çıkıyor. Ancak bu yeterli değil.” (http://www.akparti.org.tr/site/haberler/turkiye-ve-suudi-arabistan-bolgenin-aktorleri/18706)
Suudi Arabistan borç para açısından AKP’nin şu ana kadar en önemli destekleyicisi. Türkiyenin  IMF ye olan borcunu kapatan AKP iktidarı henüz Suud hanedanına borcunu ödemiş değil. Mısırda ki askeri darbe sonrası  Kral Abdullahın darbeyi destekler sözleri nedeniyleı esen soğuk rüzgarları Suud-Türkiye ilişkilerinin bozulduğuna  yorumlamak da yanlış olur.  Suud hanedanlığına  karşı S.Arabistanda yakında başlayacak halk ayaklanmasının ön hazırlıkları bunlar.2007-11-09-arabistan-03
MISIR’da askeri darbenin ardından ülkeyi genel seçimlere götürecek hükümete  5 milyar doları sadece Suudi Arabistandan olmak üzere, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt’in toplam 12 milyar dolar mali yardım kararı alması düşündürüyor.  Çünkü medya haberlerine göre Suudi Arabistan;
Sudan’daki sel felaketinden zarar gören Müslümanlara 10 milyon dolar
Van depremi için Türkiyeye 50 milyon dolar
Mali krizle karşı karşıya bulunan Filistin yönetimine 200 milyon dolar
Ürdün’e sığınan Suriyeli mültecilere 10 milyon dolar
Suriye’deki muhalifleri desteklemek amacıyla 5 milyon dolar
Çevre Bakanı Bayraktarın açıklamasına göre Türkiyeye 10 milyon dolar hibe
Pakistandaki tarihinin en büyük sel felaketine 65 yada 105 milyon dolar yardım sözü verdi. Bunların ne kadarını gerçekleştirdi bilemiyoruz.
Buna karşılık Suudi Arabistan:  Mısırdaki askeri darbe hükümetine 5 milyar dolar. ABD ye de  silah alımı için  60 milyar dolar verdi. Felakete maruz kalmış, açlıkla karşı karşıya İhtiyaç sahibi müslüman yada olmayan milyonlarca insana yardım eli uzatmakta cimri davranan kral Abdullahın Başta ABD den  olmak üzere alıp almadığı belli olmayan silahlara (ki Kral  bugüne kadar ABD den gerçekten silah almış olsaydı arabistan da yaşayan milyonları insanın kişi  başına onlarca top tüfek tank  uçak gemi düşerdi), hiç kullanmadığı halde silahları modernize adıyla içlerinde Türkiyeninde olduğu ülkelere aktardığı paralar, ve bir çok ülkede yaptığı yatırımlar, verdiği borçlar ve hibeler hesaplanacak olsa Kral Abdullahın harcadığı paranın haddi hesabı yok.kraltayyip
ALLAH da buna razı olmaz Kral Abdullah yaptıklarından ötürü hesaba çekilecek diyoruz. Halkının parasını böylesi harcayan kralın o koca bedeni mezara kurtcukların midelerine  düştüğünde dolarlarının ve hizmet ettiklerinin ona fayda getirmeyeceğini bilmesi gerektiğine inanıyoruz.
Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın 28 yıl önce satın aldığı İstanbul Boğazı’na hakim Sevda Tepesinde 4 villa yapacağının Çevre Bakanı Bayraktar tarafından açıklamasının ardından kralın Türkiyeye  9 uçak dolusu özel eşyasıyla geldiğini hatırlatalım. Hatta getirdiği eşyaları arasında som altın tuvaleti bile vardı. Sıradan bir resmi ziyaret için kim 9 uçak dolusu özel eşyasıyla gelir ve bunları 20 adet tır ile bir yerlere taşıtır ki. Bu olay medyaca çarpıtılarak Kral’ın yanında getirdiği yüzlerce bavulda hediyeler olduğu, bu hediyeleri Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Gül’e verdiği iddia edilmişti.
Oysa yakında Suudi Arabistanda bir arap baharı yaşanacak Arabistan halkı Kral ve saraya karşı ayaklanacak bunları her nasılsa önceden  bilen kral ve  AKP li yetkililer kralın İstanbulda yaşayacağı yerleri şimdiden imar iskan  ederken kralın 2007 Türkiye ziyaretinde getirdiği aslında Arabistan halkına ait çaldığı servetinide o güne kadar özenle koruyacaklardır. O günler yaşanırken bakarsınız birden  kralın ölüm haberi gündemi işgal ederken gerçekte kral İstanbulda ülkesinden çaldığı servetiyle şaşalı bir saray hayatı yaşıyor olabilir.
Artık ortalıkta görünmeyen hatta Nisan 2013 de ölüm haberleri bile yayılan kralın açıklamalarını içeren sözler TV lerde kağıttan okunuyor. Ben bunu Suud kralı Abdullah çoktan İstanbula taşınmış olmasına yoruyor ve Abdullah bin Abdülaziz el-Suud un Türkiyede olduğuna inanıyorum.
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger