ABD ve ISRAIL den TSK ya DARBE

Maxtouch | 06:18 | 0 yorum


Editör: İnanılanın aksine Türkiye de ki darbeler hiç bir zaman ABD tarafından planıp yapılmadı. İttihat ve Terakki iç işlerinde bağımsız avrupa kanadına bağlı olması vesilesiyle dünyaya ki ana merkeze dolaylı bağlı bir örgüt olarak Türkiyede istediği zaman ABD ye danışmadan DARBELERİ yaptı. İspanya göçleri sonrası yönetime sirayet ederek Osmanlıyı tarih sahnesinden saf dışı eden cripto Yahudiler ve içteki cripto Rumlar vasıtasıyla  1923 de kurulan Türkiye Cumhuriyetine resmen el konulurken, ittihat ve Terakki, SYSTEM in tıkındığı son yıllarda muhakkak bir iç değişime uğramıştır. Bunda ABD ve İsrailin değişen küresel planlarının etkisi göz ardı edilemez. Fakat Yeni dünya düzeni dediğimiz plan 1876 ya dayanır. Bölgemiz planlamaları da ingilizlerin 1910 lu yıllarda eline cetvel alıp ortadoğuyu cetvelle çizmesinden çok öncelere  100-150  yıl öncesine dayanır. Kürt hareketi ise 200-300 yıl öncesine İngilizlerin hiç bilinmeyen  Kürt kelimesini TÜRK kelimesinin harflerinin yerlerini değiştirmesi sonucu uydurmasına dayanır. HİÇ BİR PLAN istenildiği gibi gitmez gitse de arzu edilen sonuçları vermez.  Bu yüzden systemin tıkanması kaçınılmazdır. Türkiye ve bölgemizde yaşananlar bu tıkanmayı gidermek için uygulanan politikaların etkileridir. Türkiyenin CRİPTO gayri milli unsurlar yanında yer alması bu yüzden kaçınılmazdır Çünkü temel  bozuk almasa da bu temel üzerinde çarpık yapılar üreten zihniyet bozukdur. Bugünde bu zihniyet faaldir.
2011 YAŞ kararları öncesi süpriz şekilde istifa eden eski Genel Kurmay Başkanı Işık Koşaner; istifa sebebini  ”gördüğüm lüzum üzerine” cümleleriyle açıklamıştı.   Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner’le birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Erdal Ceylanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Org. Hasan Aksay ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yigit de istifa ederek emekli olmuşlardı. Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel ise istifa etmeyen tek kuvvet komutanıydı ve daha sonra Genel Kurmay Başkanı oldu.
Süpriz istifaların AKP iktidarı ile TSK arasındaki gerilimden kaynaklandığını iddia edenler olmuştu. Oysa Koşaner Paşayı göreve getiren AKP iktidarıydı. İstedikleri komutan görev başındaydı ve istifa etmesini istemek gibi bir niyetleri hiç olmadı. Diğer iddialar ise tutuklu komutanlar konusunda hükümetin tavrı, terörle mücadelede yapılan eleştiriler ve son olarak da YAŞ toplantısında yaşanması muhtemel atamaların istifalara sebep olduğu yönündeydi.
Oysa gerçek çok farklıydı. Orgeneral Işık Koşaner ve  diğer kuvvet komutanları -Necdet Özel hariç- ABD ve İsrailin istediği komutanların önünü açmak için istifa ettiler.
Hatırlanacağı üzere  Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davası başta olmak üzere 400 emekli ve muvazzaf asker cezaevinde.  2013 yılı başı itibariyle 34 muvazzaf general/amiral ile 240 muvazzaf subay/astsubay tutuklu. Rakamlardan anlaşılacağı üzere TSK nın üst ve orta kademe rütbelerinde bulunan subaylar tamamen tasfiye edilmiş durumda. Emir komuta zinciri içinde komutanlarının emirlerini sorgulayamayan genç subaylar seminere katılmak zorunda kaldı. Komutanların emriyle subaylar darbe suçuna bulaştırıldı. Halbuki suçları komutanlarının emrini yerine getirmekti. Böylece TSK nın yaşlı ve emekliliğine az kalmış komuta heyeti genç subayları suça bulaştırarak, önlerini tıkadı. Hapise girmelerinde öncülük etti.  Buna bilen mahkeme heyeti yinede genç subaylara komutanların emirlerini yapmanın suç olduğunu bilmiyor muydunuz sorusunu yöneltti. Genç subayların başka ne şansları vardı ki.
ABD ve İsrail TSK nın 2015 yeni kadrolarını oluşturabilmek için böylesi davalara ihtiyaç duydu. Amaç özellikle genç subayları TSK dan tasfiye ederek Harp okullarından yeni gelecek istediği subayları TSK yapısına monte etmek. Yani önlerini açmak.
TSK içinde askerler arasında birlik ve bütünlük olsaydı darbe zaten olurdu yada ne darbe planları gündeme gelir nede tasfiyeler yaşanırdı. Demek ki davalara konu seminere katılacakları belirleyip emir veren TSK içindende ki komutanlar ayrıca belgeleri de -Kuryeler vasıtasıyla yada Dolmabahçe görüşmelerinde – medya ve savcılara ve AKP ye sızdırılmıştı..
Askeri Casusluk davası da konu içinde önemli yer işgal eder takip etmek gerekir. TSK içindeki asıl gayri milli yapılanmanın iktidar ve medyanın söylemleri aksine olayları organize ettiği aşikar. 1927 İzmir suikasti davalarında İttihat ve Terakkinin ittihat karşıtlarını  tasfiye etmesi gibi günümüz davalarında da ittihatçıların karşıtlarını tasfiye ettiğini TÜRK MİLLETİ  biliyor.
Tespitimizi doğrulayan aşağıdaki habere  dikkatlerinizi çekmek istiyoruz:
Genelkurmay Başkanlığı, TSK’daki terfi ve atama zincirinde değişikliğe giderek bir taslak kanun hazırladı. Vatan’ın haberine göre general ve amirallerin 4 yıl olan rütbe bekleme süreleri 3’e, 5 yıl olan albay bekleme süresi de 4 yıla indirildi. Kanun, 30 Ağustos’tan önce yürürlüğe girerse, bu yıl 2010 yılında bir üst rütbeye yükselen general/amiraller de terfi sırasına girebilecek. Böylece terfi sırasında olan ancak Balyoz veya Ergenekon gibi davalardaki tutuklulukları nedeniyle üst rütbeye yükselemeyen generallerin durumundan kaynaklanan kadro sıkıntısı da aşılmış olacak.1*
Burada önemli olan generallerden çok akademilerden gelecek genç subayların önünü açmak ve terfilerini etmesini sağlamak. Çünkü Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özer göreve 4 yıllığına geldi. Yani 2015 te TSK ya yapılan operasyon bitmiş olacak. ÖZER 2015 de  bayrağı ABD ve İsrailin oluşturduğu genç subaylarca desteklenmiş yeni komuta heyetine teslim edecek. İşte Işık Koşaner Paşanın istifası da bu planın hayata geçmesi için gerekliydi.
Peki 2015 de ne olacak.?
Bunu günümüz gelişmelerini takip ederek anlamak mümkün. ABD ve İSRAİL in dizayn ettiği TSK dan TÜRK MİLLETİ ve İSLAM adına ne iyilik bekleyebiliriz. AKP bu oyunun merkezinde olduğuna göre kandırılanların bir bölümü samimi müslümanlar olmuyor mu?
Nice 30 Ağustos Zafer Bayramlarına sağlıcakla kalın..
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger