Hırsızlık nasıl önlenir ve hırsız nasıl cezalandırılır?

Maxtouch | 12:35 | 0 yorum


Her yıl binlerce insanın canını yakan hırsızlar, kısa süreli cezalarla serbest kalıyor. Çaldıkları ziynet eşyaları ve paraların yanlarına kâr kaldığı hırsızların birçoğu ise serbest kalır kalmaz çalmaya devam ediyor. Çünkü Türkiye'de hırsızlık suçunun ciddi bir cezası yok. Bu nedenle yakalandıktan bir süre sonra cezaevinden çıkan hırsızlar, rahatlıkla çaldıkları mallara kavuşuyor. Hırsızlık suçunun toplum üzerinde önemli sosyal ve psikolojik etkileri olduğunu belirten emniyet yetkilileri ise hırsızların birçoğunun artık bu suçu meslek olarak gördüğüne dikkat çekiyor. Bir hırsızın evden çıktığında soygun için uygun yerleri araştırmaya başladığını anlatan yetkililer, yakalanan birçok hırsızın daha önceden mutlaka benzer suçlardan sabıkaları bulunduğunu belirtiyor. Yakaladıkları bazı hırsızların 'Bizi yakaladınız ama boşuna uğraşıyorsunuz. Nasıl olsa serbest kalacağız.' diyerek meydan okuduklarını ifade eden yetkililer, bazen bir kişinin hırsızlıktan 50 ayrı sabıkası ile karşılaştıklarını kaydediyor. 1*

Sık sık yaşanan hırsızlık vakaları bıkkınlık verdi.  8 defa hırsızlık yapan elini kolunu sallayarak yine çalmaya devam ediyor. Peki çözüm nedir? Hırsızlık yapan cezası sabit olduktan yani mahkemeye çıkıp hakim cezayı verdikten sonra TAKSİM MEYDANIN da, hırsızlık yaptığı mahallede halkın ve bütün medyanın önünde yüzü açıkça görülecek şekilde  TEŞHİR edilmeli, özellikle yüzü açık olarak halk içinde dolaştırılmalıdır. Böylelikle kimin hırsız olduğu toplumca bilinsin, hırsızlar tanınsın, millet tedbirini alsın. Böylelikle teşhir edilen hırsız elini kolunu sallayarak artık hiç bir mahallede dolaşamaz. İnsanlar onu tanır ve tedbirini alır.

Kanaatimce İslamda şartlar oluştuktan sonra HIRSIZA uygulanan ellerin çapraz kesilmesi cezası hırsızın topluma TEŞHİR edilmesi amacı taşımaktadır. İnsanlar elleri çapraz kesileni görünce onun hırsızlık suçundan ceza aldığını anlarlar buna göre tedbirlerini alırlardı.  Bu uygulanmadığına göre hırsızın yüzü açık insanlara TEŞHİRİ hayata geçirilerek toplumu bilgilendirme ve tedbirini almaya yönlendirme amacı yetkililerce sağlanmalıdır. Doğru bir tanedir. İki tane doğru olmaz. Yaratıcının insanların ve toplumun refahı için koyduğu yasaları aklen ve HUKUKEN anlamaya ve zamana göre uygulamaya davet ediyoruz.

Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger