Home » , , , , , , , , , , , , , » ARAP baharı Meselesinin iç yüzü..Türkiyeye Suriye Tezgahı

ARAP baharı Meselesinin iç yüzü..Türkiyeye Suriye Tezgahı

Maxtouch | 06:04 | 0 yorum


ARAP baharı Meselesinin  iç yüzü

Libyada yaşayanların hepsi aynı milletten ARAP.. Aynı dili konuşuyorlar ARAPÇA.. Aynı Dindenler İSLAM ve aynı mezheptenler SUNNİ.. Buna rağmen Libyada bir iç savaş yaşandı ve hala kargaşa devam ediyor.
Savaşın sebebi Irk değildi. Din ve mezhep savaşı da değildi. Dil savaşı hiç değildi. Buna rağmen niçin aralarında anlaşmazlığa düşüp savaştılar. Kaddafi diktatör olmasına rağmen halkına zulüm yapmamıştı. Ülkesinin zenginliklerini hortumlamasına ragmen halkına da vermişti. Şayet dış müdahale olmasaydı kimsenin şikayeti de olmayacaktı.
Çin ve Rusyanın Afrikaya girişi Batıyı rahatsız etti. O güne kadar Batının çıkarlarına hizmet eden dikta liderler çıkarları ve batıya karşı korunmaları karşılığında bir anda Çin ve Rusyaya dönebilirler ülkelerinin zenginliklerinin tamamını onlarla daha çok çıkar karşılığı paylaşabilirlerdi. Çünkü Çin kadar Rusyada güçlenmiş teknoloji açığınıda çin sayesimde kapatarak  eski emperyal günlerine geri dönmüştü. Bu batının bölgedeki bütün çıkarlarını kaybetmesi anlamını taşıyordu. Çin ve Rusyanın Afrikada enerji kaynaklarına ulaşım ve pazar kapma savaşı batıyı harekete geçirdi. Aralarında savaşmaktansa  anlaşmayı tercih ettiler  ve bu durum ARAP BAHARI dediğimiz ayaklanmaların fitilini ateşledi.  Oyun DEMOKRASİ üzerinden Afrika ve Ortadoğu gelirlerinin hepsini kaybetmektense en az yarısını garanti altına almak üzerine kurulmuştu. Çünkü Demokrasilerde birbirlerine karşıt en az iki tarafın varlığı şarttır. Rusya ve Çini  destekleyen iktidarlar  ülkenin zenginliklerini onlara sunarken  bir sonraki seçimde de batı yanlısı iktidarlar ABD ve diğerlerini besleyecekti. Böylelikle batı ve doğu aralarında savaşmadan Afrika ve Ortadoğunun kanını beraberce emebilecekti.

Türkiyeye Suriye Tezgahı

Arap baharı yaşanan ülkeler den farklı şartlara sahip SURİYE de işler günden güne karışıyor. ABD dayatmalarına teslim olmuş bir TÜRKİYE  için karanlık günler hiçte uzakta değil. ABD politikalarına ters düştüğü anda iktidarı 24 saat içinde kaybedeceğini bilen AKP hükümeti SURİYE  bataklığına AĞZINA kadar bulaşmış durumda.
Petrol ve doğalgaz fakiri SURİYE de ABD nin  IRAK ta olduğu gibi ön planda olması beklenemezdi. Halbuki  ABD nin IRAK ta bulunma sebebi tamamen ENERJİYDİ. Bu koşul Suriye için şimdilik geçerli değil. Çünkü ortadoğunun eski petrl rezevleri tükenmek üzere. Eski kuyuların kapatılıp yada devredilip ingilizlerce önceden işaretlenmiş yeni kuyuların açılması gerekiyor. Bu yeni petrol rezervleri HALEP ile Türkiye sınırı arasında kalan bölgede  ve oldukça derindeler. Türkiyenin kendi imkanları ile bu petrolü çıkarmasının olanağı yok. Suriyenin de. Bu sebeple sınırların tekrar değişmesi Türkiyenin suriyeye müdahil olarak petrol bölgelerini içine alan bir bölgede TAMPON bölge kurması gerekiyor. KÜRESEL SERMAYE ise Türkiye deki iktidarların desteği ve çağırması üzerine derinlerde olan bu yeni petrol havzalarına erişebilecek. AKP ve BAŞBAKAN bu yüzden suriye meselesinde oldukça ateşli.
ABD  için kendi kamuoyu ve ekonomik sorunlarının baskısı altında bölgede kalıp ekonomik olarak dahada zarar uğramaktansa TÜRKİYE gibi bir maşayı kullanmak daha karlı. Nasıl olsa küresel şirketleri vasıtasıyla yer altı zenginliklerine Türkiye üzerinden konacak.  Bu durumda TÜRKİYEYİ bölgemizde ANAHTAR konumuna getiriyor. ABD nin Türkiyeye suriyedeki PKK kamplarınının kontrolünüde içeren bir tampon bölgenin vaad ettiği biliniyor. Tamda küresel sermayenin işleteceği araziler üzerinde…
Suriyede ki diğer oyun bütün müslüman arap ülkelerinin inançlı gençlerini suriyedeki savaşa göndermesi. Hatırlanacağı üzere ABD ve BATI uzun yıllar muhaliflere silah yardımı yapmadı. Suriye ordu birliklerinin uçak tank füze ve üstün askeri gücü karşısında tüfekle tabancayla muhaliflerin başarılı olması zaten beklenemzdi. Batı Türkiye ve arap zenginleri bu inançlı müslüman arap gençlerinin ölmesi zevkle seyrediliyor. Çünkü ölsün istiyorlar. YÜCE ALLAH Şehadetlerini kabul etsin. Bu durum Suriyede yaşayan halk ve ordu birlikleri içinde geçerli onlarında eş ve çocukları var. Bu kanlı oyunda binlerce çocuk babasız kalacak. Eşler kocasız. Fuhuş suriyede arttı. Kadınlar başka ülkelerde satılıyor. Türkiye insanları bu kanlı oyunu göremiyor göömek istemiyor.
Türkiye SURİYE ye girdiği anda PKK destekli doğumuzun tamamen karışacağı da kaçınılmaz gözüküyor.. Bu sebepten PKK silah bırakmıyor. AKP ise biz elimizden geleni yaptık anlaşmayı PKK bozdu demeye hazırlanıyor. Halbuki yol haritası böyle taraflar görevini yapıyor. AKP nin yanlış politikaları sonucu özellikle  füze kalkanı ve suriye meselesi yüzünden rusya ve iran ile ilişkilerimiz belli bir seviyede seyrediyor. ABD bölgeden çekildiği zaman Rusya ve İran ve yeni suriye Türkiyeye hesap sorma hazırlıklarına şimdiden başlamış gözüküyor. AKP ise biz zaten iktidarda olmayacağız bizden sonra  gelecek iktidarlar  düşünsün bedeli gelecek nesiller ödesin diyor hortumladıkları para onların gözleri kadar beyinlerini de kamaştırıyor.
Oysa ABD Suriye sorununu TÜRKİYE nin üzerine yıkarak aradan sıyrılmaya hazırlanıyor. Bunu bildiği halde AKP milletin kaderini etkileyecek bu danışıklı  oyunda gönüllü fiğuran olmaktan  memnun… Peki neyin karşılığında?
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger