Türkiye İranla savaşırsa

Maxtouch | 06:34 | 0 yorum

Bölgeyi terk etmeden önce ABD; Suriyenin diğer arap baharı yaşanan  ülkelerine benzemeyen karışık iç  dengelerini kullanarak Türkiye ve İranı karşı karşıya getirmeye çalıştı.  Başbakanın İran Irak ve Suriyedeki Şii ve Nusayrileri hedef alan sözleri konuyu adeta mezhep savaşı konumuna indirgedi. Nüfusunun %99 u müslüman varsayılan Türkiyenin bir mezhep savaşı oyununa düşeceğini tahmin etmiyoruz. Fakat  %50 lik oy potansiyeli ile iktidara oturan AKP iktidarı yaptıkları  siyasetin Milleti temsilen millet adına olduğunu söylüyor. AKP nin dış siyasetinin etkisi Türkiyeyede yansıyor Türkiye suriye meselesinde iki cepheye bölünüyor.  Millet bu oyuna kolayca düşüyor.
Profesyonel ordu kurma çalışmalarında umduğu sonuçları alamayan iktidar 1 milyon gençten kurmayı planladığı orduyu kuramadı. Talep yok. Sonuç için  Türkiye de  işsizliğin daha da artması beklenebilir. Türkiye ABD direktifi ile Suriyede ki PKK kamplarını bahane ederek TAMPON bölge kurarsa İran ile karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz. Siyasi askeri etkileri onca yılları kapsayacak bu sorumsuzluk ülkemizi meçhul bir geleceğe sürüklüyor, ileri günlerde  AKP zaten biz iktidarda olmayacağız gelecek olan iktidarlar ve nesil  düşünsün diyor. Sorumluluk millete yıkılıyor.
Tarih tarafsız incelenirse PERSLER girdiği hiç bir savaşı kaybetmedi. Yinede kaybetmeyecektir. Bunun ülkemizde içte ve dışta oynanan kirli oyun ve değiştirilen dengelerle direk ilgisi var. Olası savaşta 1 milyonluk ordunun eğitimsiz gençlerden oluşan en az  500 bini sağ çıkamayacaktır.
Belki istenen de budur… Çünkü Balkan ve çanakkale savaşlarında sadece Türk- müslüman erkeklerinin ölmesi sağlanarak Türkiyenin nüfus yapısı değiştirilmişti. Demek ki BATI AVRASYACILIĞI oluşmadan önce ölmesi gereken daha çok Türk ve Müslüman gençler var ki yerlerine RUM lar gelsin.. Tıpkı arap zengin şeyhlerinin inançlı arap gençlerinin suriyeye ölüme gönderdikleri gibi. Bu gençler inançları uğruna oradaydı ama suriye ordu birliklerinin tankı topu uçağı füzesi karşısında ABD ve batı silah desteğini keserek ölmelerini beklediler…Maalesef AKP ve Türkiyede bu oyunda rol aldı..
2002 de iktidara gelen AKP iktidarı TSK nın komuta heyeti ve  yapısını izmir suikasti benzeri davalarla değiştirilmeden önce 600 bin kişilik orduya ne gerek var diyorlardı. Onlara göre TSK 600 bini darbe yaptıklarında Türkiyenin her bir köşesini kontrol etmek için kullanıyorlardı. AKP ile DARBE tehlikesi ortada kalmadığına göre 1 milyonluk yeni bir ordu kurmak niye… düşünülmesi gereken bir konu..
Saygılarımla..
Share this article :

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİTRİN - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger